YouTube plaća dodatno kreatorima za promociju

0
774

Gejmeri će više zaradjivati od YouTube

YouTube plaća dodatno kreatorima za promociju . YouTube su suočava sa sve većim pritiskom konkurentskih platformi. Došlo je do toga da je spreman da dodatno plati kreatorima sadržaja kako bi ih promovisali. Kako navodi Bloomberg, Google-ova video platforma planira da ponudi veliki novac kreatorima da krenu da koriste nove donacije i plaćene članarine, opcije koje se dostupne od ove godine. Ovim potezom očigledno da žele od korisnika da se okrenu YouTube servisu i da napuste servis kao što je Twi tch.

YouTube TV dodaje i sportske kanale u ponudu

YouTube voli gejmere

SuperChat, opcija koja je predstavljena u januaru, omogućava gledaocima da “zalepe” komentar tokom strimovanja, a kao rezultat toga, komentar će ostati na ekranu sa dužinom odredjenom veličinom donacije. Što više donirate tom strimeru, vaš komentar će duže biti zalepljen na strimu. Sličnu opciju možete da vidite i na popularnom servisu Twitch.

Dok ova mogućnost omogućava kreatorima da dodatno zarade dok strimuju uživo, to nije bila baš popularno kod svake YouTube zvezde. Trideset procenata svake donacije preko Super Chat-a odlazi u YouTube džepove. To znači da je za mnoge kreatore najbolji način da se monetizuju na platformu i da dalje prodaju sponzorisane sadržaje i da se oslone na oglašavanje.

Da bi to nadoknadili, YouTube plaća uticajne korisnike kako bi promovisali ovu novu funkciju. Takodje dodatno plaćaju kreatorima sadržaja da promovišu svoju novu mesečnu uslugu pretplatničkih sponzorstva, koja je slična Twitch-ovoj pretplati.

YouTube se nada da će ovim podsticajima privući nove korisnike tih usluga koje izuzetno podsećaju na Twitch opcije. Ovo je takodje način da se korisnice duže zadrže na ovoj mreži i da se grade pouzdani tokovi prihoda. Ovi potezi takodje na neki način i ograničavaju jutjubere jer kao uslov zahtevaju da kreator prvo svoj materijal objavi na YouTube pre objavljivanja na drugim platformama. Kako će napredovati ova nova mogućnost ostaje da se vidi.

Izvor:The Verge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here