YouTube je najpopularnija društvena mreža

0
835

Koja socijalna mreža je najpopularnija?

YouTube je najpopularnija društvena mreža. YouTube je verovatno jedan od najpopularnijih video streaming formata. Gledanje sadržaja na YouTube-u je porasla u poslednjih nekoliko godina i to je zauzvrat donelo mnoge poznate ličnosti na YouTube servisu. Ranije je Facebooku krunisan kao najpopularnija društvene mreža za američke tinejdžere. Međutim, prostor je sada prepolovljen drugim servisima kao što su Instagram i Snapchat kojima je porasla popularnost.

Youtube testira opciju slika u slici

YouTube je najpopularnija društvena mreža

Zanimljivo je da 85% ispitanika kaže da koristi najčešće Youtube, dok 72% kaže da koristi Instagram. U međuvremenu, Snapchat se podigao na 69%. Izgleda da Facebook pada sa lestvice najpopularnije mreže. Prema istraživanju, samo 51 procenat američkih tinejdžera je rekao da koristi Facebook. Izveštaj takodje navodi da je 2015. godine 71 odsto američkih tinejdžera koristilo Facebook i ovaj broj se, izgleda, značajno smanjio u nedavnom objavljivanju.

Porast korišćenja Instagrama i Snapchata može se pripisati povećanju vlasnika pametnih telefona. Trenutno 95 odsto tinejdžera koristi pametan telefon a 45 odsto njih tvrde da su na internetu konstantno. Takođe je vredno napomenuti da se udeo za Tumble i Reddit nije mnogo promenio u poslednjih nekoliko godina. To takođe znači da socijalni mediji nisu više centrirani oko jedne platforme kao što je Facebook.

Kada je reč o frekvenciji korišćenja, YouTube i Snapchat su blizu. Neki ispitanici su rekli da najviše koriste Snapchat dok su se drugi opredelili za YouTube-u. Ovo istraživanje se takođe fokusira na još jedan važan aspekt korišćenja društvenih medija, uticaj koji ima na život tinejdžera. Dok je 31% tinejdžera opisalo efekat kao pozitivan, 24% ispitanika reklo je da negativno utiče. Iznenađujuće 45% govori da efekat nije ni pozitivan ni negativan.

Izvor:Techpp

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here