WhatsApp uvodi transfer novca , Paypal dobija konkurenciju

0
735

WhatsApp donosi nešto novo

WhatsApp uvodi transfer novca , i kreće u novu oblast poslovanja.WhatsApp sada dozvoljava pojedinim korisnicima da prenose novac preko ove aplikacije.
Ovaj mesindzer već dugo obaveštava da radi na sistemu peer-to-peer plaćanja, i izgleda da je sada sve spremno za pokretanje.
WhatsApp uvodi transfer novca
Snimci ekrana dokazuju da ovu opciju zovu WhatsApp Payments, objavili su neki korisnici na mreži. Trenutno nije široko dostupan, a VABetaInfo izveštava da je trenutno dostupan samo za nekoliko korisnika WhatsApp-a u Indiji.

Stikeri za WhatsApp su konačno stigli

WhatsApp uvodi transfer novca , PayPal dobija konkurenciju

“Sigurno pošaljite i primite novac uz UPI”, glasi poruku u jednoj od slika sa ekrana.UPI, koji predstavlja jedinstveni interfejs za plaćanja, je sistem plaćanja koji koristi mnoštvo indijskih banaka.

Detalji o WhatsApp Payments su trenutno veoma oskudni, ali izgleda da, nakon prihvatanja uslova aplikacije, morate da potvrdite svoj telefonski broj i izaberete svoju banku pre nego što počnete da koristite ovu novu uslugu.

Ovom uslugom bi trebalo mnogo lakše preneti novac svojim prijateljima i porodici kad im je potreban i to bez odlaska u banku. Ovom uslugom PayPal dobija ozbiljnog konkurenta u svetu plaćanja jer je ovaj mesindzer prilično rasprostranjen.

I Facebook u igri

Fejsbukov mesindzer je takodje pokrenuo svoj vlastiti peer-to-peer sistem plaćanja, koji vam omogućava da šaljete ili potraćujete i primate novac u ćaskanjima, u Velikoj Britaniji u novembru.

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.