WhatsApp uvodi transfer novca , Paypal dobija konkurenciju

0
785

WhatsApp donosi nešto novo

WhatsApp uvodi transfer novca , i kreće u novu oblast poslovanja.WhatsApp sada dozvoljava pojedinim korisnicima da prenose novac preko ove aplikacije.
Ovaj mesindzer već dugo obaveštava da radi na sistemu peer-to-peer plaćanja, i izgleda da je sada sve spremno za pokretanje.

Snimci ekrana dokazuju da ovu opciju zovu WhatsApp Payments, objavili su neki korisnici na mreži. Trenutno nije široko dostupan, a VABetaInfo izveštava da je trenutno dostupan samo za nekoliko korisnika WhatsApp-a u Indiji.

Stikeri za WhatsApp su konačno stigli

WhatsApp uvodi transfer novca , PayPal dobija konkurenciju

“Sigurno pošaljite i primite novac uz UPI”, glasi poruku u jednoj od slika sa ekrana.UPI, koji predstavlja jedinstveni interfejs za plaćanja, je sistem plaćanja koji koristi mnoštvo indijskih banaka.

Detalji o WhatsApp Payments su trenutno veoma oskudni, ali izgleda da, nakon prihvatanja uslova aplikacije, morate da potvrdite svoj telefonski broj i izaberete svoju banku pre nego što počnete da koristite ovu novu uslugu.

Ovom uslugom bi trebalo mnogo lakše preneti novac svojim prijateljima i porodici kad im je potreban i to bez odlaska u banku. Ovom uslugom PayPal dobija ozbiljnog konkurenta u svetu plaćanja jer je ovaj mesindzer prilično rasprostranjen.

I Facebook u igri

Fejsbukov mesindzer je takodje pokrenuo svoj vlastiti peer-to-peer sistem plaćanja, koji vam omogućava da šaljete ili potraćujete i primate novac u ćaskanjima, u Velikoj Britaniji u novembru.

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here