Vivaldi koristi DuckDuckGo za privatnu pretragu

0
856
Vivaldi koristi DuckDuckGo za privatnu pretragu . Vivaldi, pretraživač koji je pokrenut 2016.godine od strane suosnivača Opere, Jon von Tetzchner,  predstavio je jednu novu karakteristiku. Kao i većina drugih pretraživača, i Vivaldi nudi incognito režim pretrage gde se ne snima istorija pretrage i gde nema kolačića.
Vivaldi pretraživač

Vivaldi koristi DuckDuckGo zbog brige o korisnicima

Ipak, Vivaldi je nešto promenio. Kada udjete u incognito režim, podrazimevan internet pretraživač će biti DuckDuckGo, bez obzira na to koji Vam je internet pretraživač podrazumevan. Osnovan 208.godine, DuckDuckGo je postavljen kao antiteza Gogle-a, koji ne profiliše korisnike niti prati njihove aktivnosti dok su na internetu. Takodje, obećava da će dati iste rezultate pretrage svim korisnicima. Čak je i Apple ponudio DuckDuckGo kao opciju pretraživača u Safariju iz 2014.godine. Tor ovaj pretraživač koristi kao podrazumevan od 2016. godine.

Pročitajte još : Bitkoin Totem i tabu

Ipak, Mozila i Chrome koriste podrazumevane pretraživače i za incognito režim. Naravno, možete i ručno da konfigurišete podrazumevan pretraživač za incognito režim ali korisnici tome ne predaju veliki značaj. Postavljajući DuckDuckGo kao podrazumevani pretraživač za incognito režim, Vivaldi pokreće sopstvenu inicijativu da privatni način pretraživanja bude stvarno takav.
“Smatramo da je privatnost osnovno pravo i da se korinici ne smeju pratiti na mreži ili van nje. von Tetzchner- izvršni direktor kompanije Vivaldi
Izvor: VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here