Šta je Veil pretraživanje

Veil je novi način anonimnog korišćenja interneta . Ako ste zabrinuti zbog toga što neko zna šta pretražujete, postoji dosta opcija da sačuvate tu Vašu privatnost. Doduše sa različitim nivoima poteškoća i efikasnosti. Vail preduzima više stvari od bilo kog drugog anonimnog načina za pretraživanje. On maskira stranicu ne samo od potencijalnih špijuna već i od spostvenog operativnog sistema.

Iza Veil pretraživanja stoje istraživači sa univerziteta MIT. Oni naglašavaju da iako koristite Tor pretraživač i ostale zaštitne mere i dalje ostavljate trag Vašeg pretraživanja na samom uredjaju, u RAM-u ili u privremenom skladištu.

Podvodni dron Nemo na Kikstarteru

Kada posettie internet stranicu, čak i anonimno, ta stranica i njene komponente još uvek moraju biti učitane u memoriju, prikazane i keširane. Pretraživač može da pokuša da obriše ove tragove, ali uspeh može varirati u zavisnosti od toga kako se stvari postavljaju. Neka vrsta ghost verzije vaše aktivnosti može živeti u vašoj RAM memoriji, čak iako je to samo haš nekih podataka ili vremenskih oznaka.

“Osnovni problem je što pretraživač prikuplja ove informacije, a onda pretraživač pokušava da ih obriše. Ali na kraju dana, bez obzira na to šta je pretraživač pokušao, i dalje ostaje trag “. Objasnio je diplomirani student MIT-a Frank Vang.

Veil uzima stvari u svoje ruke i prikazuje preko nečega što nazivamo “zaslepljenim serverom.” Unosite URL sajta i stranica se preuzima za vas sa specijalnih servera, šifriranih tokom tranzita i keš memorije, i samo je dešifrovano za gledanje. Linkovi i URL-ovi su sami šifrirani tako da se ne mogu povezati sa traženim sadržajem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here