Šta je Veil pretraživanje

Veil je novi način anonimnog korišćenja interneta . Ako ste zabrinuti zbog toga što neko zna šta pretražujete, postoji dosta opcija da sačuvate tu Vašu privatnost. Doduše sa različitim nivoima poteškoća i efikasnosti. Vail preduzima više stvari od bilo kog drugog anonimnog načina za pretraživanje. On maskira stranicu ne samo od potencijalnih špijuna već i od spostvenog operativnog sistema.

Veil je novi način anonimnog korišćenja interneta

Iza Veil pretraživanja stoje istraživači sa univerziteta MIT. Oni naglašavaju da iako koristite Tor pretraživač i ostale zaštitne mere i dalje ostavljate trag Vašeg pretraživanja na samom uredjaju, u RAM-u ili u privremenom skladištu.

Podvodni dron Nemo na Kikstarteru

Kada posettie internet stranicu, čak i anonimno, ta stranica i njene komponente još uvek moraju biti učitane u memoriju, prikazane i keširane. Pretraživač može da pokuša da obriše ove tragove, ali uspeh može varirati u zavisnosti od toga kako se stvari postavljaju. Neka vrsta ghost verzije vaše aktivnosti može živeti u vašoj RAM memoriji, čak iako je to samo haš nekih podataka ili vremenskih oznaka.

“Osnovni problem je što pretraživač prikuplja ove informacije, a onda pretraživač pokušava da ih obriše. Ali na kraju dana, bez obzira na to šta je pretraživač pokušao, i dalje ostaje trag “. Objasnio je diplomirani student MIT-a Frank Vang.

Veil uzima stvari u svoje ruke i prikazuje preko nečega što nazivamo “zaslepljenim serverom.” Unosite URL sajta i stranica se preuzima za vas sa specijalnih servera, šifriranih tokom tranzita i keš memorije, i samo je dešifrovano za gledanje. Linkovi i URL-ovi su sami šifrirani tako da se ne mogu povezati sa traženim sadržajem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.