Udarac na društvene mreže od bivših zaposlenih

0
1036

Bivši zaposleni napadaju društvene mreže

Udarac na društvene mreže. Grupa tehničkih stručnjaka koji su prethodno radili u kompanijama kao što su Facebook i Google osnovali su organizaciju da bi podigli svest o negativnim efektima društvenih medija i tehnologija na društvo.

Insajderi iz Silicijumske doline sada rade kao autsajderi u pokretanju svoje nove organizacije koja se zove Centar za humane tehnologije. Oni započinju kampanju pod nazivom The Truth About Tech (istina o tehnologiji). Ona će se delimično finansirati sa 7 miliona dolara iz neprofitne medijske grupe za čuvanje podataka Common Sense Media.

Druge velike kompanije koje učestvuju u The Truth About Tech su Comcast i DirecTV doniranjem 50 miliona dolara besplatnim medijima.Centar za humanu tehnologiju posebno je zabrinut zbog efekata tehnologije i društvenih mreža na decu.

“Najveći superkompjuteri na svetu su unutar dve kompanije – Google i Facebook – i gde ih usmeravamo? Mi ih upućujemo na ljudske mozgove, kod dece “, rekao je Tristan Harris, ranije tehnički tehničar u Google-u i suosnivač Centra za humane tehnologije u intervjuu za New York Times.

Udarac na društvene mreže

Kampanja Truth About Tech, koja će se modelirati nakon uspešnih borbi protiv pušenja. Ona će se fokusiraće na 55.000 javnih škola kako bi učenike, roditelje i nastavnike naučile o uznemiravajućim neželjenim efektima korišćenja tehnologije, kao što je depresija koja postaje sve češća kod Američke dece koju prouzrokuju uglavnom društvene mreže prema Times-u.

4 Razloga zašto treba učiti JavaScript programski jezik

Lobiranje će također igrati ulogu u naporima nove grupe. Usredsreditiće se na dva predstojeća zakona iz Masačusetsa i Kalifornije koja će finansirati istraživanje uticaja tehnologije na zdravlje dece i zahtevati identifikaciju. Ovo se može u neku ruku smatrati i velikim licemerstvom. Generalno, bivši zaposleni znaju na kojim principima se zasniva drustvena mreza i kako funkcioniše. Nakon toga kada ostanu bez posla kreću u borbu protiv bivših kolega. Kako drugačije nazvati ovakav posao nego licemerstvo.

Izvor:Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here