Twitch i govora mržnje ne idu zajedno

0
756

Još jedna mreža protiv govora mržnje

Twitch i govora mržnje ne idu zajedno . Borba protiv govora mržnje i uznemiravanja na mreži nastavlja da dobija sve veći veći zamah. Nova politika Tvitera protiv takvog ponašanja počela je u novembru prošle godine. Dok je Facebook Marka Zuckerberga započeo novu godinu sa novim zalaganjem za borbu protiv zloupotrebe i mržnje. A sada je platforma za video striming igrica ,Twitch ažurirala smernice zajednice kako bi bilo jasnije  šta predstavljaja uznemiravanje, govor mržnje i seksualni sadržaj, koji su već zabranjeni. Nova pravila stupaju na snagu 19. februara.

Kako Lego kockice utiču na decu ? (istraživanje)

Twitch i govora mržnje , šta ova kompanija kaže


“Današnje ažuriranje se usredsređuje na našu politiku protiv zlostavljanja i seksualnog sadržaja”, napisala je kompanija na svom blogu. “Naš cilj je da povećamo snagu i konzistentnost u našim okvirima, kao i frekvenciji i nivou detalja naših komunikacija u pogledu moderacije”.

 

Od sada, svaki sadržaj koji kompanija smatra govorom mržnim rezultiraće trenutnom suspenzijom sa platforme. Twitch takođe ažurira svoje smernice kako bi dalje poboljšao sadržaj koji smatra seksualnim po prirodi, uzimajući u obzir više kontekstualnih elemenata kao što su naslov vašeg strima, uglovi kamere, emoji, paneli, odeća koju nosite, preklapanje i umerenost u ćaskanju.

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here