Tviter u borbi protiv samoubistva i samopovredjivanja

0
754

Tviter strožiji u pogledu uznemiravanja

Tviter u borbi protiv samoubistva i samopovredjivanja. Tviter je stalno kritikovan da ne radi dovoljno kako bi sprečio uznemiravanje. Konačno je ažurirao svoje smernice sa više informacija o tome kako se bavi tvitovima ili nalozima koji ohrabruju druge ljude da se povrede ili izvrše samoubistvo. Ažuriranje prati obaveštenje Tvitera prošle nedelje da korisnici mogu sada prijaviti profile, tvitove i direktne poruke koje podstiču samopovređivanje i samoubistvo.

U novom odeljku u Centru za pomoć pod naslovom “Glorifikovanje samopovređivanja i samoubistva”, Tviter je predstavio svoj pristup tveetima ili nalozima koji promovišu ili podstiču samopovređivanje i samoubistvo. Kompanija kaže da je njena politika protiv podsticanja drugih ljudi da povrede sebe podrazumeva da rade zajedno sa svojim merama za prevenciju samopovređivanja kao deo “dvodelnog pristupa” koji podrazumeva “podršku ljudima koji prolaze kroz iskustva sa samopovređivanjem ili suicidalnim misli, ali zabranjuju promociju ili podsticanje samopoštovanja ponašanja. “Tvitter već ima opcija koja korisnicima omogućava prijavu pretnji od samopovredjivanja ili samoubistva i tim koji procenjuje tvitove i pruža pomoć korisnicima za koje veruje da im je pomoć potrebna.

Tviter u borbi protiv samoubistva i samopovredjivanja gasi naloge korsinicima

Tviter kaže da su nalozi počinioca privremeno zaključani. To se desi kada prvi put prekrše ovu politiku te kompanije. Ali i kada njihovi tvitovi podstiču samopovređivanje ili samoubistvo. Onaj ko ponovi ovo delo biće mu nalog trajno obrisan.

Zakrivljeni iPhone je budućnost kompanije Apple

Prošle jeseni, Tviter je objavio novu verziju svoje politike poslovovanja. Tu se najviše misli na odnos prema zloupotrebama, neželjenom poštovanju, samopovređivanju i drugim pitanjima. To se desilo nakon obećanja izvršnog direktora Jack Dorseya da će biti agresivnije u sprečavanju uznemiravanja. Medjutim, objavljivanje strožih smernica i stavljanje njih u praksu su dve različite stvari. Mnogi Tviterovi kritičari i dalje veruju da platforma ne čini dovoljno da sprovede mere protiv uznemiravanja i mora pružiti više informacija o tome tačno kakav sadržaj dovodi do suspenzije. Na primer, navoditi nekoga da se “ubije” verovatno krši te smernice, ali brzo pretraživanje #killyourself vraća mnoge nedavne rezultate, uključujući tvitove namenjene određenim ljudima. Ovo je globalni problem svih socijalnih mreža. U velikoj meri i Facebook je pun sličnih sadržaja. Konačno neko da se ozbiljnije zabavi ovim pitanjem.

Izvor:Twitter

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here