Tviter loše investirao 70 miliona dolara

0
836

Tviteru propala investicija u SoundCloud

Tviter loše investirao 70 miliona dolara. Još jedan primer da digitalna muzika ostaje veoma, veoma teško mesto za zaradu. Tviter je otpisao 70 miliona dolara ulaganja u SoundCloud, muzičku striming uslugu. Tviter je uložio novac u SoundCloud 2016. godine, preko svoje Tviter Ventures jedinice. Sada je Tviter, preko svog godišnjeg izveštaja iz 2017. godine, rekao da je otpisao 66,4 miliona dolara koje je uložio u SoundCloud jer se taj novac “ne može povrati u razumnom vremenskom periodu”.

Nintendo sprema novu igru za kraj godine

Variety je prvi objavio ovu vest. Tviter je ostvario prihod od 2,4 milijarde dolara u 2017. A godinu je završio sa 4,4 milijarde dolara u gotovini i kratkoročnim investicijama. Situacija kod SoundClouda nije strašna ako se pogleda činjenica da je Tviter hteo da kupio ovaj servis pre dve godine i to po ceni od jedne milijarde. Iako su korisnici prihvatili i besplatne i plaćene usluge ovakvih servisa, činjenica je da one uglavnom nemaju profit.

Tviter loše investirao 70 miliona dolara

Za ogromne kompanije kao što su Apple i Google koje vode streaming usluge kao dodatni posao to verovatno donosi profit. Za samostalne kompanije kao što su Pandora i Spotify, to baš i nije tako. U međuvremenu, SoundCloud, je ukinuo pretplatnički servis od 10 USD mesečno, kakav imaju Apple i Spotify. Rešili su da promene strategiju. Novi plan je da uvedu mesečnu pretplatu od 5 dolara ali sa limitiranom ponudom muzike. Ostaje da se vidi kako će se to pokazati.

Izvor;Recode

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here