Tviter i lažne vesti više ne idu zajedno

0
729

Uticaj lažnih vesti na glasanje

Tviter i lažne vesti više ne idu zajedno . Nisu samo Američki izbori bili u interesu Rusa. Glasanje Brexita je takođe privuklo pažnju Rusije, tvrdi Tviter. Nakon što je prethodno poricao problem, Tviter je u četvrtak saopštio da je mali broj ruskih naloga pokušao da utiče na referendum Brexita 2016. godine. Informacije je objavilo Nick Pickles, šef UK-a za javnu politiku i filantropiju, na skupu održanom u Vašingtonu.

Mobilni telefon je prljaviji od WC šolje

Kompanija je otkrila da je 49 računa povezanih sa Internet Research Agency. Poznatim izvorom dezinformacije u Rusiji, objavili 942 tvita tokom referendumske kampanje, rekao je Pickles. Ovi tvitovi su imali 461 retvit i bili favorizovani 637 puta, rekao je on. Predstavnici Googlea, Facebooka i Tvittera i 11 britanskih političara sazvali su u četvrtak sastanak u Vašingtonu kako bi razgovarali o problemu lažnih vesti na referendumu Brexit 2016 i opštim izborima 2017. godine.

Tviter i lažne vesti , tu su i Rusi

Porast lažnih vesti na platformama društvenih medija su bila sveobuhvatna tema tokom 2017. godine, pošto su višestruke istrage pokazale oglase vezane za Rusiju koje su bile distribuirane u vezi sa kampanjom za Američke predsedničke izbore 2016. godine. Tviter je samo prošlog meseca rekao da je Ruska propaganda na platformi bila mnogo rasprostranjenija nego što se ranije mislilo. Britanski političari su pokušali da utvrde da li su slične aktivnosti postojale oko kampanje referenduma Brexit i pokrenuli su sopstvenu istragu.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here