Šta je Instagram Story i kako se koristi???

0
2830

Instagram Story vs Snapchat

Šta je Instagram Story ???Instagram Stories,omogućava korisnicima deljenje fotografija i video zapisa koji će 24 sata biti aktivni a onde se automatski brišu.Instagram je ovu novinu prekopirao od konkurentske komapnije Snapchat.
Zapravo, Instagram Stories već je prestigao svog glavnog rivala, sa 250 miliona dnevnih korisnika koji ga koriste u proseku 32 minuta dnevno, nasuprot 173 miliona aktivnih korisnika Snapchata-a koji ga koriste više od 30 minuta dnevno.

Šta je Instagram Story i Kako pogledati Instagram Story

Na vrhu glavnog ekrana videćete red ikona u krugu Instagram priče od svake osobe koju pratite a koja koristi ovu funkciju. Dodirivanjem ikone prikazujete priču. Prevlačenje levo ili desno unutar priče pomera vas do prethodnog ili sledećeg korisnika u vašem redu.

Ako ne želite više da gledate nečije priče, jednostavno ga isključite na sledeći način. Pronađite ikonu te osobe u redu za Priče na vrhu početnog ekrana, kliknite i držite pa izaberite Isključi.

Kako objaviti sliku ili video na Instagram Story

Instagram vam daje dva različita načina za pokretanje priče: možete kliknuti na fotografiju Vašeg profila na vrhu početnog ekrana (koji treba da ima + pored njega).

Kako izbrisati istoriju pretrage na Instagramu

Takodje možete da tapnete kamericu u gornjem levom uglu da biste snimili fotografiju ili držite dugme do 30 sekundi da biste snimili video. Ako snimate fotografiju ili video zapis koji vam se ne dopada, kliknite na X u gornjem levom uglu da biste je izbrisali.

Kako ulepšati Instagram Story

Nakon što izaberete svoju priču, videćete tri ikone u gornjem desnom uglu za nalepnice, kutije i tekst. Dugme za nalepnice vam omogućava da izbacite digitalnu dekalaciju na svoj post koji prikazuje vreme, temperaturu, lokaciju ili nešto drugo. Takođe možete prevlačiti levo i desno da primenite različite filtere zasnovane na boji

Instagram ne samo da obezbeđuje nalepnice koje su zasnovane na lokaciji ali se takođe možete pretvoriti u nalepnicu.

Kako uključiti live na Instagramu

Kliknuti kao da hoćete da objavite story pa kliknuti LIVE opciju u skroz donjoj traci. Nakon što kliknete na Start Live Video, prikazuje se odbrojavanje od 3-2-1 pre nego što se krene sa emitovanjem. Potom Instagram šalje obaveštenja Vašim prijateljima,kojim ih obaveštava da ste LIVE.

Izvor:Theverge

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here