Snepčet raste ali i dalje gubi novac – investitori i dalje veruju

0
937

U Snepčet investitori veruju

Snepčet raste ali i dalje gubi novac
Snepčet je objavio svoje najbolje finansijske rezultate od svoje početne javne ponude 2017. godine. Otkrivajući da je ostvario prihod od 285,7 miliona dolara tokom tromesečnog perioda koji se završava 31. decembra. 72 posto više nego u istom vremenskom periodu prošle godine. Njegovi gubici i dalje prevazilaze promet, koji su iznosili skoro 350 miliona dolara, što predstavlja rast od 106 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

G-Shock GBA800 ima funkcije pametnog sata

Sveukupno stanje finansija kompanije bilo je bolje nego što se očekivalo na Wall Streetu.   Pri čemu je rast korisnika jedan od glavnih razloga za pozitivnost Snapa i njegovih investitora. U poslednja tri meseca 2017. godine kompanija je uspela da dobije novih  8,9 miliona aktivnih korisnika dnevno ili 18% više godišnje, što je najveći priliv novih ljudi na ovoj platformi od trećeg tromesečja 2016. godine. Snapchat se ponosi 187 miliona aktivnih korisnika dnevno, prema istom izveštaju.

Iako kompanija i dalje gubi novac, njihovi već lojalni korisnici postaju još više vezani za tu platformu, dok dodavanje novih daje još više obećanja njegovim dugoročnim perspektivama, barem u očima investitora koji su ulagali u kompaniju da bi se u utorak posle otvaranja berze tog dana i cenom ispod 14 dolara trgovalo nakon nekoliko sati na više od 17 dolara. Uprkos debitovanju novog redizajna koja je izdvojila sadržaj koji je napravio korisnik iz medija. Kreatori sadržaja kojima Snap smatra da su partneri zaradili preko 100 miliona dolara tokom 2017. godine.

Snepčet raste ali i dalje gubi novac

Snapčet je povećao svoj prosečan prihod po korisniku na 1,53 dolara u odnosu na poslednji kvartal prošle godine. To je 46 posto godišnjeg povećanja. Iako su troškovi prihoda po korisniku povećani, to je učinio samo za pet procentnih poena u toku godine, u iznosu od 1,02 dolara. Snap je i dalje u procesu obavljanja glavnog redizajna aplikacija na globalnom nivou, a takođe radi na obnovi svoje Android aplikacije

Ostaje nam samo da vidimo šta će se dešavati dalje sa ovom kompanijom koja ozbiljno preti ostalim društvenim mrežama

Izvor:TechRadar

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here