Snapchat krade oglašivače Instagramu

0
757

Snapchat i Instagram – borba za svaki dolar

Snapchat krade oglašivače Instagramu . Snapchat želi da privuče nove oglašivače – konkretno, želi da privuče oglašavače koji troše novac kod svog najvećeg konkurenta, Instagrama.

Direktor Spectacles naočara napustio Snapčet

Da bi ih privukli, Snap kontaktira kompanije koje se reklamiraju kod konkurentskih mreža i nude im besplatne reklamne kako bi pokušali kod njih. “Recode” je prvi objavio ovu informaciju iz poverljivog izvora, a portparol kompanije Snapchat potvrdio je da je kompanija zaista počela da se bavi oglašavačima koji troše novac na konkurentske usluge. Jedino što je potrebno da prikažu dokaz da su plaćali reklamiranje kod konkurenata u poslednjih 3 meseca. Snap potom nudi oglašivačima kredit u rasponu od “nekoliko stotina dolara”, prema ovom izvoru.

Snapchat krade oglašivače Instagramu , Borba za svaku kompaniju

Snap ne poriče da ima potrebe za povećanjem broja oglašivača. Kompanija prodaje skoro sve svoje vertikalne video oglase kroz proces pod nazivom programska kupovina oglasa. Drugim rečima, automatizovani softverski programi koji licitiraju reklamne spotove najvišem ponuđaču. Problem Snapchat-a je do sada bio što mnoge od tih aukcija nemaju mnogo konkurencije, što znači da nema dovoljno reklama za ponude za oglase, a oni koji koriste uslugu dobijaju oglase na jeftini način, pošto drugi oglašivači (ili nijedan drugi oglašavači) nemaju konkurente.

Više oglašivača značilo bi veću konkurenciju, te teoretski, veće cene oglasa i više prihoda za kompaniju. Na Snapovom poslednjem izveštaju o zaradama, kada je kompanija prijavila bolje rezultate nego što je očekivano, CFO Andrew Vollero je pozvao Snapchatovo oglasno nadmetanje.

Izvor: Wired

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here