Nova Opera je brža od Mozile Kvantum

0
786

Njabrži pretraživač je Mozila Kvantum

Nova Opera je brža od Mozile Kvantum
Mozila je pokrenula rat sa ostalim pretraživačima sa izdanjem Firefox 57 odnosno Quantum. Ali upoređivanje nova Opera i Mozile pokazalo je da nije lako pobediti kralja Chrome-a.
Uz objavljivanje pretraživača Opera 51, pretraživač se takođe nalazi u bitci. Njeni programeri tvrde da je nova verzija zasnovana na Chromiumu 64, oko 38% brža od Firefoxa 58 kada se testira na HP Spectre koji radi pod operativnim sistemom Windovs 10.

Nova verzija donosi skup alata pretraživača koji uključuje alatku za blokiranje kopanja kripto valuta na Vašim računarima.Takodje korisnik može kliknuti na karticu da se automatski pomiče do vrha sa dna i ponovo ga klikne da se vrati na dno stranice.

Iphone SE 2 će se sklapati u Indiji

Nova Opera je brža od Mozile Kvantum

Opera 51 takodje olakšava proces resetovanja tako što uključuje novo dugme “Reset podešavanja pretraživača” koje se nalazi u
Podešavanjima> Browser
Ta opcija briše sve podatke isključujući obeleživače, internet istoriju i memorisane lozinke. Ranije je proces uključivao kreiranje posebne datoteke preferencija i uklanjanje čitavog pretraživača iz sistema.
Nova stabilna verzija takođe označava povratak funkcije za uvoz / izvoz obeleživača. Kada gledate video zapise, a posebno na sajtovima za strimovanje filmova,korisnicima iskaču novi prozori u posebnom prozoru. Sada, Opera je dodala opciju “nazad u tab” u video iskačućem ekranu da se vrati na karticu koja reprodukuje video.Na desnoj strani trake sa jezičkom, korisnici mogu pronaći listu otvorenih i nedavno zatvorenih kartica pregledača pomoću padajućeg menija

Izvor:TechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here