Najveći hakerski napad ikada pogodio Github

0
972

DDos napadom na sajt Github

Najveći hakerski napad ikada pogodio Github. Github je 28. februara,pretrpeo najveći hakerski napad DDoS-a koji je ikada zabeležen i preživeo je. DDoS napad je jedan od najčešćih metoda koje hakeri koriste kako bi preuzeli sajtove. To uključuje bombardovanje sajta sa većim brojem saobraćaja nego što oni mogu da pretrpe. Na taj način zaguše servere i sruše sajt. Nakon toga ga privremeno preuzmu.
U ovom slučaju, GitHub se suočio sa 1,35 terabita u sekundi prometa, što je uticalo na to da se njegova usluga smanji na ukupno 10 minuta. Posle otkrivanja napada, zatražena je pomoć od Akamai Prolexic, servisa koja ublažava takve hakerske napade usmeravajući saobraćaj preko svoje veće mreže i blokirajući zlonamerne zahteve. Kompanija je rekla za Wired da nikada nije obrađivala toliko saobraćaja – ali je projektovao svoju infrastrukturu za pet puta veći promet od prethodnog najvećeg napada, Akamai je uspeo da vrati GitHub online za samo nekoliko minuta.

Hakovan Nintendo switch

Poslednji napad izveden u tako velikom broju je pogodio Dyn u oktobru 2016. godine. Tada je američki DNS provajder pretrpeo 1,2 tb/s prometa.

Najveći hakerski napad , DDoS je najopasniji za sajtove

Dobro je znati da čak i kod ovakvog saobraćaja, napadači nisu mogli učiniti mnogo štete. Samo su prekidali servis GitHub-a na nekoliko minuta. Očigledno, kompanije koje se bave zaštitom ovakvih napada su pojačali svoje mrežne infrastrukture pa su postali bolji u radu sa DDoS napadima. Ali će morati da učine i više da ostanu u korak sa hakerima u budućnosti.

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here