Microsoft kupuje GitHub , šta dobijaju korisnici

0
908

GitHub dobija novog vlasnika

Microsoft kupuje GitHub. Ako su glasine tačne, Microsoft će kupiti zajednicu programera, GitHub. Insajderi navode da su pregovori uveliko u toku. GitHub je procenjen na dve milijarde dolara, nakon što je kompanija dobila finansijsku podršku od 250 miliona dolara 2015. godine. Ova vest je na neki način i očekivana, nakon što je osnovač i izvršni direktor GitHub-a, Chris Wanstrath, najavio ostavku.

Microsoft podržava solarnu energiju

Microsoft kupuje GitHub, nije prvi pokušaj

To nije prvi put da Microsoft želi da preuzme GitHub. Poznato je da su pregovori postojali i u 2016. godini ali ih je GitHub negirao. Medjutim pregovori su započeti pre šest meseci kada je kompanija iz Redmonda razmišljala o potencijalnom marketinškom partnerstvu koje bi na kraju dovelo do potpune akvizicije.

Ali, ovo neće biti lak zalogaj za Mikrosoft kako su očekivali. Postoje nagoveštaji da je GitHub postavio cenu od oko 5 milijardi. Ta cena je dosta veće od one koju Mikrosoft želi da plati.

Od svog lansiranja 2008. godine, GitHub koriste milioni nezavisnih programera i kompanija, uključujući i Microsoft, da ugoste i održavaju svoj otvoreni izvorni kod. Ranije ove godine, servis je pretrpio najveće DDoS napade na svetu u istoriji na 1,35 Tbps.

Izvor: TechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here