McAfee kupio VPN komapniju TunnelBear

0
785

VPN je postao ozbiljan posao

McAfee kupio VPN komapniju TunnelBear. McAfee je danas objavio da je kupio kompaniju TunnelBear, koja se bazira na virtuelnoj privatnoj mreži (VPN) u Kanadi. Uslovi dogovora nisu objavljeni.

Za šta se koristi VPN ?

Osnovana 2011, TunnelBear iz Toronta, dobila je solidnu reputaciju za svoju zabavnu, višeznačnu VPN aplikaciju koja koristi neobične animacije sa medvedima kako bi privatnost na mreži bila dostupna masa. Kompanija tvrdi da je oko 20 miliona korisnika koristilo njihove usluge na mobilnom telefonu i desktopu, dok je nekoliko meseci ranije kompanija prešla na upravljanje lozinkom uz pokretanje samostalne aplikacije nazvane RememBear.

 

McAfee kupio VPN komapniju , Nešto o kompaniji McAfee

Osnovana 1987. godine. McAfee je jedan od najistaknutijih brendova u oblasti bezbednosti na mreži. Verovatno je najpoznatiji po svom desktop antivirusnom softveru. Kompaniju je Intel kupio 2010. godine za neverovatnih 7,7 milijardi dolara. Kasnije je postao poznat kao Intel Security Group. Pre nego što je prošle godine postao nezavisna kompanija sa Intelom koji zadržava 49 posto udela u kompaniji.

Ovaj najnoviji ugovor predstavlja McAfee-ovu drugu akviziciju kao nezavisna kompanija. Nakon što je u novembru kupila kompaniju Skyhigh Networks za CyberSecurity. TunnelBear nije preuzeo bilo kakvo poznato spoljno finansiranje, pa je McAfee verovatno kupio za keš. Međutim, TunnelBear je ranije otkrio da je profitabilna kompanija, pa je malo verovatno da je prodat zbog lošeg poslovanja već je ponuda zadovoljila prethodne vlasnike.

Izgleda da će TunnelBear nastaviti da funkcioniše samostalano, a osnovni tim ostaje da razvija VPN proizvod, iako, naravno, verovatno možemo očekivati da će se u budućnosti pojaviti dublja sinergija između McAfeeovog bezbednosnog paketa i TunnelBeara .

“TunnelBear je izgradio interesantan i profitabilan brend direktno kod potrošača, a uvereni smo da će ova akvizicija poslužiti i korisnicima i poslovnim partnerima”, istakao je McAfee CEO Christopher Young, u saopštenju za javnost. “Ova investicija je strateška za McAfee-ovo potrošačko poslovanje, jer dalje pokazuje našu posvećenost da pomognemo održavanju onlajn podataka naših klijenata i pretraživanju privatnih i sigurnijih veza”.

Izvor: TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here