Match grupa tužila Bumble zbog kršenja patenta

0
753

Match grupa tužila Bumble zbog kršenja patenta . Match Group, kompanija koja poseduje ogroman portfolio usluga za upoznavanje kao što su Tinder,Match.com, OkCupid,PlentyOfFish, prošle godine je bio zainteresovan za kupovinu profesionalne mrežne usluge za upoznavanje, Bumble. Kako prenosi Recode, kompanija Match je i dalje zainteresovana za kupovinu ali ovog puta to radi na nekonvencionalan način. Podizanjem tužbe za kršenje autorskih prava. 

Bumble aplikacija

Match je pokrenuo tužbu kojom optužuje Bumble za povredu patenta koje poseduje Tinder. Tužba takodje ukazuje i na sličnosti izmedju svih aplikacija koje poseduje kompanija Match i aplikacije Bumble. 

U izjavi za Recode, potparol Match Group je izjavio da je kompanija uložila značajnasredstav i kreativnu ekspertizu u razvoj. Takodje se navodi da su dosta radili i na sotvarivanju svojih imovinskih prava. 

Prošle godine, u novembre je TechCrunch objavio da je Bumble odbio ponudu od 450 miliona dolara. Medjutim, isti izvor navodi da su razgovori još u toku. To bi moglo da pomogne kompaniji Match da ubedi Bumble da se pridruži njihovom portfoliju. U jednu ruku se može i reći “prihvati ponudu i tužba nestaje.”

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here