Koristite DuckDuckGo zbog bezbednosti

0
909

CyberGhost za sigurnije surfovanje

Koristite DuckDuckGo zbog bezbednosti. Nedavno su sudije u Belgiji presudile da je Facebook prekršio zakone o privatnosti koristeći kolačiće i društvene dodatke. Izmedju ostalog to je radio da bi pratio aktivnosti svojih korisnika dok su na njihovoj društvenoj mreži. Ovo je bio veliki udarac za Facebook jer koristi takve lične podatke prikupljene od korisnika da prodaju ciljano oglašavanje. Međutim, gigant društvenih medija nije mogao jasno da objasni kako se korisnička digitalna aktivnost koristi.

Zbog ovoga, Facebook se suočava sa novčanim kaznom do 124 miliona dolara. Takodje, pored novčane kazne, toj kompaniji je naloženo uništavanje podataka korisnika koje su prisvojili nezakonito. Ovo samo pokazuje kako prate naše ponašanje na internetu, hteli Vi to ili ne. I nije više ni bitno da li je to Facebook, Apple ili neki drugi Vaš omiljeni sajt. Nije ni bitno. Očigledno da postoje neki načini kako da koristite internet a da ostanete anonimni. Evo 3 načina koja će Vam u tome pomoći

Facebook zabarnio 200 aplikacija zbog zloupotrebe podataka

1. Koristite privatni režim ili inkognito režim

Privatni ili inkognito režim je alat za privatnost koji se nalazi u većini internet pretraživača. Taj režim onemogućava istoriju pregledanja i keširanje. Omogućava Vam korišćenje interneta bez lokalnog skladištenja podataka.


Takođe onemogućava skladištenje podataka u kolačićima, ali zaštita je samo na lokalnom uređaju, jer je i dalje moguće identifikovati često posećene stranice povezivanjem IP adresa na veb serveru.

Iako je ovo brzi način da se zaštitite, sledeća dva su još jača.

2. Koristite DuckDuckGo zbog bezbednosti

Ovo je pretraživač koji vas ne prati na način na koji Vas drugi pretraživači prate. Napravljen je da vas zaštiti od onlajn praćenja jer zaslužujete privatnost ( to im je neki moto).

Većina kompanija zaradjuju na Vašim privatnim informacijama bez ikakave Vaše saglasnosti. Morate da zaštitite svoj identitet i podatke od takvih kompanija. DuckDuckGo Vam omogućava da vratite svoju privatnost pomoću aplikacije i dodatka za veb pretraživač a sve da bi zaustavio onlajn praćenje.

Ovaj alat postavio je novi standard poverenja na internetu. Ne trebate ništa da kupujete ili instalirate, vaša pretraživanja su zaštićena tako da stranice koje posećujete neće znati šta ste pretraživali, a vaša IP adresa neće biti poslata pretraživaču ili korisničkom agentu pretraživača.

Takođe ima šifrovanu verziju koja čuva vašu privatnost i zaštitu za lozinke, tako da možete kreirati politiku pretraživanja i sinhronizovati ih na svojim uređajima

3. CyberGhost

Ovaj alat je podržan sa CyberGhost VPN-om, i namenjen je za korišćenje kad god ste  zabrinuti za privatnost. Obezbeđuje lak i brz način pristupanja veb lokacijama bez praćenja. Ako hoćete da budete još sigurniji ,onda je najbolje da koristite CyberGhost VPN.

Izvor:WindowsReport

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here