Koliko vredi Uber

0
879

Uber, kao kompanija, raste iz dana u dan

Koliko vredi Uber . Koliko vredi jedna kompanija, uvek je teško pitanje a pogotovo u Silicijumskoj dolini. To je posebno slučaj sa Uberom.

Sudsko poravnanje između Alpha’s Vaimo i Ubera je dovelo do toga da u petak kompanija vredi 72 milijarde dolara, izvori koji su uključeni u pregovore kažu da je vrednost skočila nakon što je SoftBank prošlog meseca uložio 1,25 milijardi dolara u kompaniju.

Koliko vredi Uber i ko sve ulaže u UBER

Uber je procenjen na 62,5 milijardi dolara pre nego što je prihvatio 3,5 milijardi dolara iz Saudijske Arabije u junu 2016. godine. Ostali investitori tokom tog ugovora su uložili još 2,1 milijardi dolara, što znači da je ukupna količina od 5,6 milijardi dolara koja je podigla vrednost na 68,1 milijardi dolara.

Rojters izveštava da je u septembru 2016. godine Malezijski penzijski fond uložio dodatnih 30 miliona dolara. Potom je došlo ulaganje nemačkog izdavača Axel Springer.

Kada dodate tu 1,25 milijardi dolara ulaganja od SoftBank-a, dolazite na vrednost od 70 do 71 milijarde dolara. I , Koliko vredi Uber??? Dakle, moguće je da kompanija sada vredi oko 72 milijarde dolara.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here