Kako sakriti IP adresu na brz i lak način ?

0
2457

Kako sakriti IP adresu ? Svi smo mi na neki način različiti ali na internetu, svi smo mi brojevi. Kad smo kod brojeva, od njih ne možete da pobegnete ni u stvarnom životu. Kada se rodite, dobijete jedinstveni matični broj. U ličnoj karti i vozačkoj dozvoli, takodji dobijete serijski broj dokumenta po kome znaju da pripada Vama. Kada se konektujete na internet, dobijate IP adresu koja se sastoji od brojeva. Uobičajno, IP adresa je javna. Medjutim, postoji mnogo načina da se IP adresa sakrije ili promeni i mnogo je lakše to uraditi nego što možete da zamislite.

Pročitajte još: Najbolji internet trikovi

Šta je IP adresa ?

Jednostavno rečeno, IP adresa je identifikator koji omogućava da se informacije šalju izmedju uredjaja na mreži. Kao i Vaša kućna adresa, i IP adresa sadrži informacije o lokaciji i čini uredjaje pristupačnim za komunikaciju. I da se razumemo, to nisu slučajno dati brojevi, već su matematički proizvedeni i dodeljeni od strane Internet Assignment Numbers Authority (IANA) i Internet korporacije za dodeljivanje imena i brojeva (ICANN).

To su iste one organizacije koje su odgovorne za dodeljivanje imena domena i ostalih faktora koji su neophodni za internet komunikaciju. IANA Vam ne daje direktno IP adresu. Umesto toga, dodeljuje blokove brojeva različitim regionima. Na primer, Sjedinjene države imaju prijavljenih 1,541,605,760 IP adresa koje su im dodeljene, što je oko 36 posto svih dostupnih IP adresa ( po IPv4 ). Za razliku od Amerike, Vatikan ima samo 17,920 IP adresa.

Kako sakriti IP adresu – 3 načina

1. Upotreba TOR pretraživača

Jedan od najboljih i najlakših načina je upotreba TOR pretraživača čiji je jedan od glavnih ciljeva anonimnost na samom internetu. Mnogo ljudi ga i koristi kako bi pristupili stranicama na Dark netu. Ukoliko želite da isprobate Tor pretraživač, možete ga besplatno preuzeti na ovom linku.

2. Upotreba proxy sajtova

U principu, i ovaj način je jednostavan ali Vam se sigurno neće dopasti brzina i gomila reklama koja je karakteristična za ovakve sajtove.

Top 5 najboljih proxy sajtova

3. Upotreba VPN-a

Ako se odlučite da koristite VPN (virtualne privatne mreže), najbolje je da platite neku. Besplatan VPN uglavnom ima dosta mana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here