Instagram vraća Gifove na svoju platformu

0
788

GIF je ponovo na Instagramu

Instagram vraća Gifove na svoju platformu. Nakon što je rasni skandal sa GIF-om izazvao Snapchat da ukloni svoje GIPHY nalepnice, sada Snapchat potvrđuje za TechCrunch da je ponovo uspostavio integraciju sa njim. GIPHY se izvinio, popravio grešku koja je dopuštala da se postavi diskutabilni GIF, i pregledao svoju biblioteku GIF nalepnica četiri puta u nastojanju da garantuje da se uvredljivi sadržaj neće pojaviti u aplikacijama koje ga ugrađuju. Instagram je takođe uklonio GIPHY, ali ga je prošle nedelje ponovo vratio.

Sony ulaže novac u taksi udruženje
Instagram vraća Gifove
Predstavnik kompanije Snap je rekao za TechCrunchu da je tokom proteklih nekoliko nedelja, Snap tim radio sa GIPHY-om da popravi svoje modele. Sada je Snap uveren da će novi pristup zaštititi korisnike, tako da je vratio GIF nalepnice. Omogućavaju ljudima da ukrašavaju svoje fotografije i video zapise sa animiranim ilustracijama i video snimcima.

Instagram vraća Gifove posle skorašnjeg ukidanja

Stoga se završava mesečna saga koja je započela kada je korisnik U.K. primetio GIF koji sadrži rasnu uvredu. Snapchat je uklonio funkciju GIPHY kao reakciju novinara. U.K. Instagram nije bio upoznat sa ovim pitanjem dok ga nije obavesti TechCrunch, što je dovelo do uklanjanja GIPHY-ja u roku od sat vremena. Situacija naglašava rizike rada sa spoljnim programerima koji nisu u potpunosti pod kontrolom te platforme.

IzvorTechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here