Instagram pokreće video servis

0
903

Instagram pokreće video servis . Na događaju održanom u San Fran Fransiku, Instagram je pokrenuo svoju IGTV aplikaciju koja će korisnicima omogućiti upload video sadržaja dužine do jednog sata. Ograničenje video sadržaja do sada je bilo postavljeno na jedan minut.

Vertikalni video snimci dugog formata koje objavljuju poznate ličnosti i javnost će biti dostupni na samostalnoj platformi pod imenom IGTV, kojoj se može pristupiti iz Instagrama.

Instagram pokreće video servis

Sa poduhvatom u dugotrajnim video snimcima, Instagram u vlasništvu Facebook-a spreman je da se takmiče sa popularnim platformama za video sadržaje kao što su Youtube, Vimeo i slični.

Kevin Systrom, izvršni direktor kompanije Instagram, rekao je na događaju: “Tinejdžeri možda gledaju manje TV-a, ali gledaju više sadržaja na mreži”, i dodao: “Vreme je da video krene napred i da se razvija.”

IGTV trenutno neće prikazivati oglase, ali Systrom je objasnio da će pokušati da uvede sredstva za monetizaciju platforme kako bi se platili kreatore IGTV videa, za svoj naporan rad.

Službena blogerska poruka kompanije Instagram opisuje IGTV kao televizor koji se lako može uključiti. Korisnici mogu da se prebacuju između “For You”, “Following”, “Popular” i “Continue Watching” da biste otkrili video zapise na platformi. Takođe, možete lajkovati , komentarisati video zapise i deliti ih sa svojim prijateljima preko DM.

Izvor:http://www.fossbytes.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here