Instagram napuštaju njegovi osnivači

0
857

Instagram napuštaju njegovi osnivači . Kako prenosi The Newyork Times, Kevin Systrom i Mike Krieger, suosnivači Instagram platforme su rešili da napuste kompaniju. Kako se navodi oni su već podneli ostavku i očekuje se da napuste kompaniju u predstojećim nedeljama. 

društvene mreže

Njihove kolege, koji su i izvor ove vesti, rekli su da osnivači nisu naveli nijedan razlog za napuštanje ove kompanije. Inače, odlaze sa ove platforme posle osam godina od njenog osnivanja.  

Međutim, prema izvoru TechCrunch-a, razlog za to je rastuća tenzija između lidera Facebook-a i suosnivača Instagrama-a. Iako je na početku dogovoreno da će Facebook dozvoliti Instagramu da radi samostalno. S obzirom na usporavanje rasta Facebook-a, rukovodstvo kompanije je shvatilo da je sledeća “zlatna koka” Instagram. Sve ovo je dovelo do većeg pritiska na Instagram.

Neslaganje sa Zakerbergom 

Na samom početku, odnosi izmedju Marka Zakerberga i Kevina Systorma su bili odlični. Vremenom su se stvari promenile. Do najvećih nesuglasica je došlo zbog Markove želje da poveže ove dve platforme i pusti korisnike Instagrama da dele stvari i na Facebook. Kevin je bio veliki protivnik toga. Taman kada su se stišale strasti dolazi do novog sukoba. Ovog puta razlog tome je bio Facebook obaveštenja unutar Instagram aplikacije i Facebook taster unutar postavki Instagrama. 

U zvaničnom saopštenju, Kevin je rekao da planira da malo odmori od svega. Nakon tog odmora planira da izgradi nešto novo. 

” Od početnih 13 ljudi, danas smo porasli na više od hiljadu kancelarija širom sveta, sve dok gradimo proizvode koje koristi i voli zajednica od preko milijardu ljudi. Sada smo spremni za naše sledeće poglavlje”, dodao je on. Instagram napuštaju njegovi osnivači a kako će se stvari odvijati dalje, pa videćemo uskoro. 

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here