Instagram dodao video chat, novi Explore i nove AR filtere

0
1403
Instagram

Instagram dodao video chat, novi Explore i nove AR filtere . Pre samo nedelju dana, Instagram je pokrenuo svoju novu platformu za razmenu video snimaka “IGTV”. Sada kompanija pokreće nove funkcije poput grupnog video chata, novih efekata kamere sa prilagođenim AR filterima i redizajniranog istraživačkog odeljka.

Instagram dodao video chat, novi Explore i nove AR filtere …

Kako uključiti i koristiti Instagram Video chat ?

Opcija video ćaskanja je dostupna u odeljku poruke. Da biste pokrenuli jedan-na-jedan video poziv, otvorite postojeću poruku ili pokrenite novu. Zatim dodirnite ikonu nove kamere u gornjem desnom uglu.

Takođe možete napraviti grupni video poziv sa do četiri osobe tako što ćete kreirati grupu koja uključuje primaoce sa kojima biste želeli da razgovarate. Tokom ćaskanja, možete da minimizujete prozor za multitaskiranje na Instagramu gledanjem fotografija, slanjem tekstova na DM-u ili objavljivanjem priča.

Ikona kamere postaje plava kada se video ćaskanje aktivira i za pridruživanje tekućem razgovoru, samo dodirnite plavu ikonu kamere. Dodirivanje ikone crvenog telefona će prekinuti pozive.

Explore sekcija . Šta je novo a šta se promenilo ?

Instagram svakog dana dobija milione posetilaca koji koriste karticu Istraživanje ( explore ) da bi otkrili zanimljive slike i sadržaj. Sada je platforma olakšala pronalaženje određenog sadržaja stvaranjem tema.

Kada otvorite karticu Istraživanje ( explore ), videćete listu kanala koji će prikazati sadržaj određenog žanra. Prvi je “Za Vas” koji nudi odredjene postove zasnovane na vašim ličnim interesovanjima.

U gornjem delu vidite teme koje olakšavaju pretraživanje po oblasti

Postoje i drugi tematski kanali kao što su Hrana, Humor, Moda, Lepota, Umetnost, itd. I lista hashtags-a za istraživanje konkretnijih i naglašavajućih tema o sadržaju.

Ako želite da uklonite kanal sa liste, samo dodirnite i zadržite kanal i izaberite “Isključi” iz iskačućeg menija. On će prestati da prikazuje sadržaj sa tog specifičnog kanala, a možete ga vratiti u bilo kom trenutku tako što ćete otići na kraj liste medju temama.

Novi Instagram efekti

Još jedna zanimljiva ispravka je prilagođeni AR filteri za Priče ( Story ). Instagram je po prvi put omogućio trećim stranama da kreiraju filtere i pokreću ih poznate ličnosti Ariana Grande, Baby Ariel, YouTuber Liza Koshi i poznati kanali kao što su BuzzFeed i NBA.

Ovi novi Instagram filteri se mogu koristiti za povećanje slike ili selfie sa objektima i virtuelnim efektima. U slučaju da nađete novi AR filter koji se koristi na slici ili video zapisu u pričama drugih korisnika, biće Vam ponuđena mogućnost da je dodate u svoj alat za efekte i isprobate ga.

Instagram se takođe bavi pitanjem uznemiravanja i maltretiranja na ovoj platformi pokretanjem novog “filtera za uznemiravanje”. Na osnovu tehnike učenja mašina, ovaj filter će sakriti jezik koji može izgledati uvredljiv u prirodi.

Ove funkcije su dostupne za Android i iOS aplikacije i biće dostupne svim korisnicima u narednih nekoliko dana.

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here