Google i Facebook gube mnogo novca

0
843

Unilever vuče konce

Google i Facebook gube skoro 2 milijarde od reklama.Najveći oglašivač Unilever preti da povuče sve oglase iz ovih kompanija ako se industrija ne uključi u sprečavanje “loših sadržaja”.Rekao je direktor marketinga Keith Veed za LA Times

“Lažne vesti, rasizam, seksizam, teroristi koji šire poruke mržnje, neodgovaran sadržaj usmeren na decu. U interesu digitalne medijske industrije je da sluša i deluje na to. “nastavlja dalje u tekstu.

Google i Facebook gube skoro 2 milijarde od reklama

I on je u pravu. Unilever je prosle godine potrošio skoro 9,5 milijardi dolara na reklame svojih brendova, uključujući Axe dezodorans, Ben & Jerry sladoled, Slimfast i Dove. Od toga, skoro 2,5 milijarde dolara potrošeno je na digitalno oglašavanje, od čega je najveći broj otišao u ruke komapnija Facebook i Google.U kombinaciji, ova dve kompanije su činila oko 84 posto potrošnje na online reklamiranje prošle godine.

Apple razvija MicroLED za svoje nove uredjaje

Veed kaže da njegova kompanija ima za cilj da podstakne više “odgovornog sadržaja, uključujući sadržaj koji se bavi muško-ženskim stereotipima. Ovo nije nešto što se može ignorisati. Potrošači takođe zahtevaju platforme koje pozitivno doprinose društvu.

Izvor:TechRadar

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here