Firefox ekstenzija Facebook Container

0
856

Firefox ekstenzija Facebook Container . Mozzila je spremila jedan odličan dodatak za svoj internet pretraživač. Ovog puta radi se o dodatku koji nosi naziv Facebook Container. Dizajniran je kako bi ovoj društevnoj mreži otežao praćenje ljudi na celom internetu. Mozilla navodi da je već godinama fokusirana na privatnost i bezbednost korisnika. Ova ekstenzija za Firefox neće moći da spreči Facebook da prati Vaše ponašanje na toj društvenoj mreži ali može da spreči Facebook da identifikuje Vašu internet aktivnost izvan te mreže.

Pročitajte još : Narcos stiže na PC i konzole

Firefox ekstenzija Facebook Container izgled

Facebook container

Kako funkcioniše Facebook Container?

Nakon instalacije ove ekstenzije, ona će Vas odjaviti sa Facebook mreže i obrisati sve povezane kolačiće (cookies). Kada se ponovo prijavite na Facebook, ova ekstenzija će je pokrenuti u izolovanom kontejneru a boja će se promeniti u plavu (kao na slici iznad).

Ukoliko klikne na neki link na Facebook-u, ovaj dodatak pretraživača će otvoriti stranicu izvan kontejnera. Na taj način će sprečiti Facebook da Vas prati van ove društvene mreže.

Ima tu i loših strana. Jedna od njih je i da nećete biti u mogućnosti da se prijavite Vašim FB nalogom na pojedine sajtove koji to dozvoljavaju. Takodje, nećete moći da lajkujete i komentarišete FB objave na drugim sajtovima. Dakle na Vama je da odlučite da li Vam je ovaj dodatak potreban ili ne. U svakom slučaju ovu ekstenziju možete da preuzmete sa ovog linka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here