Fejsbuk se slabije koristi , mladi su krivi za to

0
1016

Mladi sve manje koriste Fejsbuk

Fejsbuk se slabije koristi , mladi su krivi za to . Čini se da je Fejsbuk postao socijalna mreža i za starije,ali to nije dobra stvar za ovu mrežu.Mladi u sve većem broju napuštaju Fejs i prelaze na Snapchat i Instagram jer se tamo osećaju slobodnije,jer nema roditelja i rodbine koji mogu da ih posmatraju i komentarišu.Nije baš prijatno kada tetka na Vašu sliku iz provoda komentariše “Kakve su bile sarme što sam ti poslala” pritom ta ista devojka ima preko 50 slika raznih jela iz restorana.Ili ujna iskopa neku sliku sa 5 rodjendana njegovog sina a gde se Vi ispali blago retardino i okači Vam je na zid.Te stvari počinju da zamaraju omladinu pa se polaku sklanjaju sa Fejsa.

Istrašivanja su zabrinjavajuća za Facebook

Emarketar u saopštenju navodi

“U 2018. godini, broj američkih Facebook korisnika starijih 11 godina, a i mlađi će pasti za 9,3 posto. Pored toga, broj korisnika starosti od 12 do 17 godina i od 18 do 24 godine smanjiće se za 5,6 posto i 5,8 posto, respektivno. Ovo je prvi put da je eMarketer predviđao pad broja američkih Facebook korisnika u tim starosnim grupama. “

Fejsbuk može računati da će neki ljudi koji napuste njihov sajt preći na Instagram ali to je manji deo

Fejsbuk se slabije koristi – Snapchat je najveći konkurent

Emarketar dalje navodi

“Facebook će izgubiti 2 miliona korisnika starosti do 24 godine i mlađih ove godine, procenjuje eMarketer. Ali neće svi ovi korisnici da migriraju na Instagram. Na primer, eMarketer predviđa da će Instagram dodati 1.6 miliona tih korisnika . “

Naravno, ostali će ići na Snapchat, za koji eMarketer tvrdi da će dodati 1,9 miliona korisnika u toj starosnoj grupi ispod 24 godine. I tako će Snapchat nastaviti da vodi Instagram u toj željenoj grupi.

Bar dok roditelji ne shvate kako da koriste Snapchat i unište to za sve.

“Snapchat bi na kraju mogla doživeti veći rast u starijim grupama, s obzirom na to da redizajnira svoju platformu da bude lakša za korišćenje”, rekao je glavni analitičar eMarketer Debra Aho Williamson. “Pitanje će biti da li će mlađi korisnici i dalje ići na Snapchat ako i tamo ima njihovih roditelja. To je situacija u kojoj se sada nalazi Facebook.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here