Facebook želi da postane YouTube i to nije sve

0
840

Novi ciljevi kompanije Facebook

Facebook želi da postane YouTube
U septembru je Facebook najavio Watch, tj tabovr sa video snimcima stvorenim isključivo za ovu društvenu mrežu. Prilikom pokretanja ovoga, to bi bilo prilično mnogo neobrađenog viralnog sadržaja. A u nedostatku bilo kakvih kvalitetnih emisija koje bi nateralo gledaoce da se ponovo vraćaju i gledaju. Ali, čini se da se Facebook ozbiljno sprema da preuzme posao sajtu YouTube. To će probati tako što će dopuniti svoju uslugu, rekli su izvori za CNBC.

Sennheiser AMBEO pametne slušalice

Facebook će plaćati autorima

Prema ovom izveštaju CNBC-a, ta društvena mreža će proširiti svoju karticu Watch tako što će omogućiti kreatora da objavljuju video. Kao i Google-ova struktura monetizacije, tako će i Facebook autorima snimaka deliti prihode od oglasa koji se prikazuju na tim snimcima. Ovo daje nadu manjim kreatorima sadržaja koje su zahvatile nedavne promene na  YouTube-u o monetizaciji, što im je mnogo otežalo da naplate svoj rad na snimcima.

Međutim, važno je napomenuti i zašto je YouTube napravio te izmene. U poslednjih nekoliko meseci, sajt za razmenu video snimaka je upleten u kontraverzne polemike oko uznemiravanja dece i sadržaja koji im se preporučuje. Ali najveći udarac se desio kada je jedna od YouTube zvezda , Logan Paul, podstakla veliku polemiku posle postavljanjem video snimka o samoubistvu iz šume u Japanu

Facebook želi da postane YouTube

YouTube se bori za kvalitetan i društveno odgovoran sadržaj na svojoj platformi. Ostaje da se vidi da li će ova društvena mreža biti bolji u tome. Društvena mreža Facebook nema obećavajuću istoriju koja će zaštiti svoju platformu od sličnih stvari koje su se desile YouTube. Još trebaju da dokažu da mogu da se izbore sa govorom mržnje na svom sajtu, a da ne pominjemo njegov neuspeh da očiste svoju platformu od lažnih vesti. Pa zašto bi onda trebalo da verujemo da je sposoban da se bavi poplavom besplatnih video snimaka?

Videćemo da li će se ovo obiti o glavu Marku Zakerbergu ili će uspeti da napravi dobar potez

Izvor:TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here