Facebook prelazi na blokčejn tehnologiju

0
762

Šta novo sprema Facebook

Facebook prelazi na blokčejn tehnologiju . Osnivač društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg ozbiljno se angažovao u proučavanju Blokčejn tehnologije kako bi ga primenio u radu svoje društvene mreže u budućnosti. Siguran je da će pomoći da se internet razvije u pravom smeru.

Facebook prelazi na blokčejn tehnologiju , ništa novo

Danas je Internet postao suviše centralizovan i kontrolisan od strane vlada i nekoliko velikih igrača, uključujući i Facebook, napisao je Zuckerberg u velikom postu na svojoj stranici. Ova situacija se razlikuje od vizije koja pripada običnim korisnicima interneta. Zbog toga, tehnologija Blockchain-a može vratiti Facebook originalnoj ideji o decentralizaciji i nezavisnosti, rekao je Zuckerberg.

Facebook želi da postane YouTube

Tokom 2018. Mark Zuckerberg će pažljivo proučiti sve mogućnosti koje daje tehnologija Blokčejn, kao i njegove prednosti i slabosti. Moguće je da, među inovacijama, Facebook integriše kripto valute u društvenu mrežu i pojedinačne usluge. Primetno je, prema nekim izveštajima, da ima osnivač Telegrama Pavel Durov ima slične ideje. U budućnosti, takva funkcija može postati ključ u konkurentnoj borbi najvećih društvenih mreža.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here