Facebook pokreće medijski akcelerator

0
902

Lokalne medije će donositi facebook

Facebook pokreće medijski akcelerator. Facebook pokušava da osnaži svoju platformu sa lokalnim izdavačima novina. Ova kompanija ulaže 3 miliona dolara za pokretanje medijskog akceleratora. Tromesečni pilot program će pomoći 10 do 15 američkih metropolitanskih novinskih organizacija. One će dobiti više digitalnih pretplatnika kako na Facebook-u, tako i izvan njega.

“Često razgovaramo sa izdavačima o tome kako izgleda budućnost novinarstva i lokalni izdavači vesti. Oni navode da su digitalni pretplatnici od ključnog značaja za dugoročnu održivost njihovog poslovanja”, napisao je direktor kampanje za novinare Campbell Brown u blogu. “Mi znamo da je Facebook jedan deo strategije za angažovanje čitatelja i na kraju pokretanje plaćenih članarina.”

Metal Gear Survive dolazi sa jednim slotom za snimanje

Ovo dolazi kao najava koju je Facebook predstavio da korisnici dobijuja relevantne informacije iz svoje okoline. Mark Zakerberg je rekao ” lokalne vesti pomažu da se izgradi zajednica a to igra vitalnu ulogu u obezbedjivanju vremena provedenog na Faceook-u.

Facebook pokreće medijski akcelerator 

Do sada su izdavači poput San Francisco Chronicle, The Boston Globe, The Chicago tribune, The Dallas Morning news, The Seatle Times i drugi učestvoval u lokalnim akceleratorima na Facebook-u. Tokom pilot programa, lokalne novinske publikacije se sastaju jednom mesečno, sa stručnjacima za digitalnu pretplatu kako bi dobili savete i trikove. Izdavači će takodje učestvovati na nedeljnim treninzima o marketingu digitalnih pretplata.

“Ova inicijativa je deo naših tekućih napora da obezbedimo alate i obuke za redakcije i novinare i da obezbedimo da naša platforma povezuje ljude sa kvalitetnim i pouzdanim lokalnim vestima lpke su za njih najvažnije” napisao je Braun.

U međuvremenu, News Media Alliance, novinska trgovačka grupa koja zastupa preko 2.000 novina u SAD-u, pokrenula je politički akcioni odbor koji je zatražio od Kongresa da zabrani Facebook-u stvaranje monopola. Cilj je omogućiti izdavačima da budu u mogućnosti da bolje pregovaraju sa Google-om i Facebook-om, koji predstavljaju ogromnu većinu onlajn prometa sa referencama, zaštitom intelektualne svojine, podrškom za pretplatničke modele i pravičnim udelom prihoda i podataka. Očigledno je da im je Facebook velika pretnja. Takodje u ovoj situaciji će Facebook odlučivati šta je istina.

Izvor:TechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here