Facebook počeo sa naplatom Facebook grupa

0
903

Facebook počeo sa naplatom Facebook grupa . Juče je Facebook objavio testiranje plaćenih pretplatničkih grupa kako bi pomogao grupnim administratorima da nadoknade svoje napore naplaćivanjem od $ 4.99 do $ 29.99 mesečno za ekskluzivni sadržaj. Grupe koje su odabrane ovom početnom fazom bave se roditeljstvom, čišćenjem kuće i kuvanjem.

Ovo je pilot projekat, a Facebook pokušava da testira obim plaćenih usluga. Od sada ne postoji mogućnost zarađivanja novca od grupa, tako da administratori kreiraju samo dodatnu pretplatničku grupu u kojoj se plaćanja upravlja pomoću alatki nezavisnih proizvođača.

Facebook odlaže pametne zvučnike za jesen

Facebook počeo sa naplatom Facebook grupa
Na zvaničnom blog postu, direktor kompanije Facebook Group Alex Dave je rekao: “Pretplate za grupe su stvorene kako bi administratorima olakšali pružanje usluga  pomoću ugrađenih alata i da ih motivišu da bolje i kvalitetnije rade na što boljem sadržaju. “

Takodje Facebook navodi da neće uzimati nikakav procenat od pretplate već će celokupni iznos završiti u rukama administaratora.

Ova odluka o plaćenim uslugama neće biti Facebook-ov debitanski potez. Ranije je Facebook pokušao da podrži i video kreatore eksperimentisanjem sa modelom zasnovanim na pretplati na kojem bi korisnici platili premijum sadržaj.

Još se čeka reakcija Facebook korisnika. Ali važno pitanje je da li je ovo kraj besplatnog sadržaja na Facebook-u? Šta Vi mislite?

Izvor:Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here