Facebook Lists – nova mogućnost na ovoj mreži

0
836

Originalni sadržaj na Fejsbuku

Facebook Lists – nova mogućnost na ovoj mreži . Najnoviji pokušaj Facebooka da vam donese više originalnog sadržaja je funkcija nazvana Lists. Omogućava vam da objavite odredjenu listu kao što je “Putovanja koja želim” ili “Ciljevi za ovu godinu”, a ideja je da će se vaši prijatelji na Facebooku pridružiti tom postu, dodati sugestije ili dati ohrabrenje.

Možete dalje personalizovati svoju listu različitim bojama u pozadini ili dodavanjem emotikona. Facebook će takođe ponuditi predloge za Vašu listu, mada možete i sami napraviti svoje. Pored toga, ako Vas nečiji spisak inspiriše – ili vas nervira – možete ih isključiti i dodati svoj listi.

Facebook Lists , borba protiv clickbait sajtova

Facebook se oslanjao na ideju prikazivanja ličnih i lokalnih sadržaja ispred vesti. Kompanija je najavila ranije ove godine da će sajt početi da promoviše postove Vaših prijatelja, porodice i grupa u odnosu na poslove i medije. Takođe je rečeno da će početi da daje prioritete lokalnim vestima u News Feed-u i testira namenski deo za lokalne vesti i događaje u šest gradova širom zemlje. Pored toga, zajedno sa svojim naporima da podstakne stvarni angažman, Facebook je počeo da uklanja postove za koje se smatra da su klikbajt ili “mamac za klik”.

Facebook prelazi na blokcejn tehnologiju

Facebook kaže da se liste trenutno pojavljuju korisnicima. Međutim, iako će korisnici iOS-a moći da vide druge liste, samo će Android korisnici moći da ih kreiraju za sada. Još uvek nema reči o tome kada će ova funkcija doći u iOS.

Izvor http://www.engadget.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here