Dropbox konačno izlazi na berzu , vrednost je poznata

0
852

Popularni servis izašao na berzu

Dropbox konačno izlazi na berzu. Deceniju nakon osnivanja, Dropbox izlazi na berzu. Za plan ima dokapitalizaciju od pola milijarde dolara. Kompanija će trgovati na Nasdaqu pod simbolom “DBKS”. Zahvaljujući svom prvom javnom podnesku, saznajemo da su prihodi kompanije u protekle tri godine porasli sa 603 miliona dolara u 2015. na 1,1 milijardi dolara prošle godine.

Dropbox konačno izlazi na berzu posle odličnih rezultata

Dropbox radi odličan posao u poslednje dve godine. U 2016. godini imao je 6,5 miliona korisnika koji su plaćali njihove usluge. To se udvostručilo za dve godine, na 11 miliona. Dropbox kaže da 90 odsto njegovih prihoda dolazi od korisnika koji kupuju pretplatu. To ukazuje na to da nije napravio velike poslove sa kompanijama, ali i da ima puno prostora za rast u toj sferi.

Ako doživite 2050 godinu, živećete večno

Dropbox je osnovan 2007. godine i predstavljen javnosti 2008. godine. Tada je postao hit, zahvaljujući tome koliko je jednostavno napravio sinhronizaciju datoteka. Iako je još uvek teško prevladati Dropboxovom jednostavnošću, kompanija nije mnogo radila na tome da se proširi u poslednjih 10 godina. Njen osnovni proizvod je prilično isti, a iako je dodat uredjivač dokumenata, to je proizvod koji nude mnogi veći konkurenti.

Izvor:TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here