Dizni snima serija za Twiter , čemu sve to vodi

0
972

Twiter postaje još jači

Dizni snima serija za Twiter. Walt Disney će kreirati uživo sportske prenose, vesti i zabavne programe posebno za društvenu mrežu Tviter. Ovo je potez za privlačenje gledaoca na mreži i prihoda od oglašavanja putem digitalnog video zapisa.

Comcastnetworks, uključujući NBC i MSNBC, Viacom’s Comedy Central, MTV i BET, i drugi takođe razvijaju sadržaj za ovu društvenu mrežu. Tviter još najavljuje potpisivanje 30 ugovora sa kompanijama koje će praviti originalni sadržaj za njih kao i live dogadjaje.

Kako nas špijunira NSA

Dizni snima serija za Twiter ali to nije sve

Diznijeva ESPN mreža planira TV verziju svoje glavne TV emisije SportsCenter sa najnovijim vestima i analizama, navodi se u saopštenju. Tviter će takođe postojati na ESPN-ovom “Fantasy Focus Live” podkastu. Ugovori će proširiti Tviterov streaming video ponude i pomoći Dizniju i drugima da dostignu publiku na internetu, dok tradicionalno gledanje televizije polako nestaje. Video prikazi na Tviteru su se udvostručili prošle godine, rekla je kompanija. Prema sporazumu, Diznijeva ABC distributerska mreža, Dizni kanali , Freeform i filmski studio takođe će raditi uzivo prenose  za Tviter, navodi se u saopštenju.

Akcije Tvitera porasle su za 4,5 odsto na 30,31 dolara nakon što je najavljen ugovor sa Diznijem. Dizni akcije su porasle za 1,1 odsto na 100,33 dolara nakon premijernog prikazivanja  “Avengers: Infinity War”.

Druge kompanije koje će pružiti video materijale za Tviter uključuju Hearst Magazine Digital Media, Will Packer Media i BuzzFeed Nevs, plus sportske lige uključujući Major League Baseball i Major League Soccer.

Izvor:VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here