Direktorka YouTube napala Facebook

0
1108

Napadi na Facebook se gomilaju

Direktorka YouTube napala Facebook. Suzan Vojcicki pridružila se masi koji napada Facebook, dok socijalna mreža ne zna zašto ljudi negoduju.

Izvršni direktor YouTube-a, Suzan Vojcicki, pridružio se predstavnicima tehnoloških i medijskih rukovodilaca koji su napali Facebook na konferenciji u Kaliforniji. Vojcicki, čija se kompanija takodje suočava sa intenzivnim kritikama zbog toga što je smatraju odgovornom za šok koji je napravio Vloger Logan Paul, predložila je da Facebook treba da nastavi putem kojim je krenuo, kada je najavio planove u januaru da odredi prioritete novinskih sadržaja.

Facebook treba da se vrati na slike beba

“Trebalo bi da se vrate na slike beba”, rekla je Vojcicki za Code Media u Los Angelesu. I ona nije bila jedina koja je koristila scenu za napad na Facebook, koji je postao jedna od omiljenih kopmanija za napade u poslednjih nekoliko meseci.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Buzzfeed, Jonah Peretti, pridružio se, tvrdeći da bi Facebook trebalo da proširi svoju prakse za podelu prihoda samoj vesti. “Većina prihoda Facebooka je u News Feedu, i tu nisu podeljeni prihodi”, rekao je Peretti na konferenciji.

Pročitajte još ; Fejsbuk ilegalno prikuplja podatke

Društvena mreža razdvaja prihod od oglašavanja iz trenutnih članaka ili video snimaka postavljenih na sajt, ali Peretti tvrdi da to nije dovoljno. “Ovo su mesta sa puno manje distribucije, tako da ima mnogo manje prihoda.”

Ali Peretijev savet za Facebook bio je upravo suprotan od Vojcicki. Društvena mreža, rekao je, zahteva prave vesti, jer će u suprotnom biti preplavljen sa lažnim vestima. “Facebook neće imati šanse da kontroliše ono što se nalazi u News Feed-u ako jedino oni drže sve stvari u rukama”

Facebook se branio na konferenciji, predstavnik kompanije News Feed, Adamom Mosserijem i menadžerom Facebook-a Campbell Brown, tvrdeći da pokušava da pomogne izdavačima na druge načine. Braun je takodje tvrdio da je percepcija da je Facebook pun lažnih vesti pogrešna, naglašavajući da je ta mreža u redu i da “naginje ka kvalitetnim vestima” i “naširoko pouzdanim izdavačima” a ne na klikbajt sajtove.

Izvor:Buzzfeed

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here