Chrome će u buduće blokirati reklame koje krše pravila

0
829

Chrome uvodi svoj Ad blocker

Chrome će u buduće blokirati reklame koje krše pravila. Google je omogućiti ugradjen sistem za blokiranje reklama za Chrome. Chromovo filtriranje oglasa je dizajnirano tako da ukloni neke od najdosadnijih reklama na vebu. Potom vlasnike tih sajtova primora da prestanu da ih koriste. Google ne planira da obriše sve oglase iz Chroma, ali će blokirati sve oglase na sajtovima koji krše standarde koje je postavila Coalition for Better Ads(Koalicija za bolje oglase). Oglasi na celoj strani, oglasi sa zvukom i video zapisima i oglasi koji trepere će biti obrisani Chromeovim filtriranjem oglasa. To će nadam se rezultirati manjim korišćenjem ovih dosadnih oglasa.

Kako ukloniti Adware malver iz Chrome pretraživača

 

Google otkriva tačno koji će oglasi biti blokirani i ova kompanija obaveštava vlasnike sajta pre nego što se uvede blokiranje njihovih oglasa. Google takodje planira blokiranje pop-up oglase, velike lepljive oglase, automatsko reprodukovanje video oglasa sa zvukom i oglase koji se pojavljuju na sajtu sa odbrojavanjem koji vas blokira pre nego što se sadržaj učita. Google će biti agresivan u pogledu blokiranja oglasa za mobilne uređaje, filtriranju iskačućih oglasa, oglasima koji se prikazuju pre nego što se sadržaj učita (sa ili bez odbrojavanja), automatsko reprodukovanje video oglasa sa zvukom, velikih lepljivih oglasa, treperljivih animiranih oglasa, celog ekrana prelistavanje oglasa i oglasi koji su posebno gusti.

Chrome će u buduće blokirati reklame , ali samo one koje krše njihove smernice

“Većina problematičnih iskustava u oglašavanju kontroliše vlasnik sajta,” objašnjava Chris Bentzel, menadžer za inženjering Chrome-a. Kao rezultat toga, Google preduzima proces u tri koraka kako bi rešio ove loše oglase vrednovanjem sajtova, informisanjem sajtova o problemima i potom dozvoljavajući sajtovima da ispravljaju probleme pre nego što se blokiranje izvrši.

Google ocenjuje sajtove na osnovu standarda Better Ads-a i zatim ih ocenjuje da prolaze kontolu,da su upozoreni i da su blokirni njihovi oglasi. Vlasnici sajta mogu pristupiti ovim kalkulacijama koristeći API, a sajtovi mogu biti ponovo pregledani nakon što su sklonjeni loši oglasi. Ako je pronađeno da je sajt imao veliki broj kršenja, a vlasnik ignoriše Google obaveštenje o ovim kršenjima, Chrome će početi blokiranje oglasa na sajtu nakon 30 dana.

Ovo je odlična ideja i za one zamarajuće oglase koji automatski iskaču. Mnogima su oni naporni.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here