Bil Gejts protiv kompanije Apple zbog saradnje sa FBI

0
829

Gejts tvrdi da treba saradjivati sa tajnim službama

Bil Gejts protiv kompanije Apple. Osnivač Microsofta, Bil Gejts veruje da kompanije treba da omoguće Vladi da radi slobodno ako ne žele da budu preterano testirani.

Kada je novinar,Mike Allen pitao o Apple-u koji je odbio da da pristup FBI,da otključaju iPhone-u čiji je vlasnik uključen u pucnjavu u San Bernardinu u Kaliforniji, u decembru 2015. godine,Gejts je odgovorio da ne deli uverenje da “kominikacija ozloglašenih ubica nikada ne bi trebalo da bude dostupno vladi. ”

Tehnološke kompanije moraju biti oprezne, da ne pomisle da je njihov stav važniji od vladinog gledišta ili da vlada može da funkcioniše u nekim ključnim oblastima, rekao je on za Axios u intervjuu.

Bil Gejts protiv kompanije Apple , Bil Gejst napao Apple

“Ovde nije pitanje da li Apple može da otključa neki Iphone”, rekao je on, “to je pitanje spremnosti”.

Gejts je često u medijima prikazan kao optimista, pa ga je novinar Axiosa upitao da li ima bilo šta što ga plaši. Gejts ukazuje na dvostruku prirodu uticaja tehnologije koje su dostupne malim, nezavisnim, neregulisanim grupama.

“Uvek se postavlja pitanje koliko tehnologija osnažuje malu grupu ljudi za nanošenje štete”, rekao je on. “Manje grupe mogu imati pristup nuklearnom oružju ili nečemu još gorem”

Izvor : Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here