Amazon uskoro otvara banku

0
958

Gde je veliki novac, tu je Amazon

Amazon uskoro otvara banku . Amazon je, kako se navodi, spreman da udje u još jednu novu oblast poslovanja. To je bankarstvo. Kako tvrdi, The Wall Street Journal, kompanija razmišlja da njihova banka bude okrenuta mladima i osobama koje se bore za tradicionalni pristup finansijskim uslugama. Iako je ovo neke iznenadilo, postoje tri razloga zašto ovaj potez nije naročito šokantan.

  • Prvo, Amazon posluje u dosta oblasti – tu nije u pitanju samo onlajn trgovina , već i veb usluge, obrada plaćanja, logistika i još mnogo toga.
  • Drugo u finansijskom sektoru se vrti ogroman novac. U 2014. godini, najveće svetske banke ostvarile su neverovatnu dobit od 920 milijardi dolara. Amazon nesumnjivo želi jedan deo. Amazon ima odličnu startnu poziciju jer ima tehničko znanje i startap kapital koji mu može garantovati uspeh.
  • Treće , Amazo je spreman da iskoristi trend koji je zabeležen tokom proteklih godina a gde su bankarski proizvodi vezani za tehnologiju. Oni takodje mogu ponuditi i odlična korisnička iskustva.

Kada se tehnologija i finansije sudare, svi imaju koristi

Bankarstvo je komplikovano. To je visoko regulisano područje. Ali u poslednjih nekoliko godina, mnoge prepreke su ukinute, omogućavajući novim startapovima da lansiraju svoje ponude. Oni koriste tehnologiju kako bi bankarstvo učinili što je moguće jednostavnijim. Kroz aplikacije na svojim telefonima, korisnici mogu odmah znati šta se dešava sa njihovim novcem i mogu samostalno donositi odluke.

Za razliku od klasičnog bankarskog poslovanja, ovde nema potrebe da često kontaktirate svoju banku. Neki uobičajeni zadaci, za koje je potrebno kontaktiranje službe za korisnike svedeni su na samo jedan dodir na mobilnom telefonu. Ovaj oblik samo-upravljačkog i bezgraničnog bankarstva omogućio je internet i nedavna sveobuhvatnost pametnih telefona.

Amazon priprema seriju Konan Varvarin

Prednosti elektronskog bankarstva

  • Ako izgubite svoju karticu odmah je možete zamrznuti pritskom na ekran vašeg mobilnog telefona. Ako je neko pronađe i pokuša da je koristi, kartica će biti odbijena.
  • Ako je slučajno pronadjete posle nekoliko dana , opet je možete aktivirati jednim dodirom na ekran Vašeg mobilnog telefona.
  • Sve aktivnosti na Vašem računu Vam dolaze kao notifikacija na mobilnom telefonu. To je odlično za brzo otkrivanje prevare. Takodje, olakšava praćenje Vaših kupovina.
  • Podrška nije bazirana na telefonu. Umesto toga, ugrađena je alatka za razmenu poruka u okviru aplikacije, koja vas povezuje sa podrškom banke koja je dostupna 24 časa dnevno.

    Ukratko, tehnologija je uspostavila nove standarde za funkcionisanje bankarstva. To je dosta olakšalo poslovanje sa bankom.

Ako se ovo ispostavi kao tačna informacija, korisnici mogu da dobiju mnogo. Izgleda da ćemo uskoro videti reklame za recimo Amazon Bank, Amazon Pay i slične stvari.

Izvor:The Next Web

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here