Amazon je kao obaveštajna agencija

0
800

Amazon zna skoro sve o Vama

Amazon je kao obaveštajna agencija. Amazon kreira najkompletniju informativnu agenciju na svetu. C.I.A., KGB i druge obaveštajne agencije imaju podatke o vama, vašim kretanjima, vašim svakodnevnim rutinama i prošlosti – ali nijedan od njih ne zna onoliko koliko zna Amazon o Vama.

Amazon već zna šta kupujemo, koliko često, na kom smo popustu stavili nešto u našu korpu, i šta tražimo. Sve veća prisutnost Alexe je još jedan faktor koji treba razmotriti ali i  sve veći broj proizvoda. Ove integracije i veštine proizvoda će dovesti do povećanja usvajanja korisnika i utvrditi Alexu kao lidera na tržištu ličnih asistenata.

Scott Gallovay je famozno rekao: “Amazon je pretraživač sa skladištem u prilogu.” Prema BloomReach-u, 55% Amerikanaca započinju svoje pretrage proizvoda na Amazonu, a kako se Alexina korisnička baza povećava, Amazon će imati neosnovanu sposobnost da prikuplja informacije o našim životima i van kupovine. Bezos i kompanije će znati šta pitamo u našim svakodnevnim životima i o čemu nam treba razjašnjenje.

OnePlus 6 sa cenom od 749 dolara

Ne verujete nam? Aplikacija Alexa bila je aplikacija broj jedan u App Store tokom praznika. To daje Alexi lidersku poziciju i percepciju kupaca da su drugi asistenti poput Google Assistant, Cortana i Siri-ja  inferiorni u odnosu na njega.

Ekrani izazivaju depresiju

Sve ovo se uvećava istraživanjem koje pokazuje, kao i Facebook,da ekrani izazivaju depresiju. Pogodnost Alexe pruža korisničko iskustvo bez ekrana (sa izuzetkom Echo Show-a). Implikacije ovih nalaza su monumentalna. Dok ljudi migriraju sa ekrana zbog mentalnog zdravlja, oni će i dalje imati pitanja. Još važnije pitanje za Google je: Kako plasirati oglas preko glasovnog interfejsa a bez žrtvovanja korisničkog iskustva? Apple zaradjuje od prodaje proizvoda putem pozicioniranja kao luksuzne linije proizvoda i Amazon zarađuje od prodaje na malo. Oko 90% prihoda kompanije Google dolazi od oglašavanja. Dok se Google bavi egzistencijalnom krizom, Amazon je potpuno siguran u svoj trenutni liderski položaj.

Amazon je kao obaveštajna agencija

31. januara, svet su uzburkale vesti da je Amazon postao partner sa Berkshire Hathaway i JP Morgan, kako bi formirali zdravstvenu kompaniju. Primarna motivacija za ovo, prema njihovim PR timovima, jeste smanjenje troškova i poboljšanje usluga za svoje radnike. Trio ovih kompanija nije objavio plan, ali je i dalje uspeo da izbriše “30 milijardi tržišne vrednosti najveće kompanije u zdravstvu”. Kako prenosu Kvarcu.

Kakav slavan dan za opšte stanovništvo koje je decenijama bilo izuzetno nezadovoljno, preopterećeno i zaostavljeno od strane svog zdravstvenog osiguranja. Iako je to pobeda za ljude, Amazon je pravi pobednik u ovoj situaciji. Razmotrite scenarije u kojima bi Alexa mogao da pomogne:

Umoran sam od gledanja na ekran kako bi dijagnostikovao svoju bolest. “Alexa, osećam se bolesno. Moji simptomi su … šta mogu da imam? “

Previše ste bolesni da sačekaš da Vas pregleda doktor, ali ne želite da platite premije vezane za posetu hitnoj sobi, tako da radite ono što bi ljudsko biće moglo da traži od svog pomoćnika;

-Alexa, zakažite mi sastanak čim budete mogli sa mojim davaocem primarne zdravstvene zaštite.

Nakon svega ovoga Vam je jasno zašto je Amazon je kao obaveštajna agencija

Izvor:Medium

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here