Airbnb počinje da deli informacije sa Vladama

0
960
LONDON, ENGLAND - AUGUST 03: The Airbnb logo is displayed on a computer screen on August 3, 2016 in London, England. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Airbnb će propasti u Kini

Airbnb počinje da deli informacije sa Vladama. Kina je odlučna da strane kompanije počnu da poštuju domaće propise i zakone, a proširuje se na usluge iznajmljivanja kuća. Airbnb je rekao korisnicina da će 30. marta početi da pruža svoje informacije Kineskim vladinim agencijama kako bi se pridržavali propisa i zakona. Kina zahteva da građani i turisti upisuju svoje adrese u policiji u prvih 24 sata nakon što stignu u zemlju ili odsednu u hotelu.


Airbnb počinje da deli informacije sa Vladama

Kompanija je brzo navela da je ovo “slično kao kod ostalih sličnih firmi” koje posluju u Kini, a one koje to brine mogu slobodno da obrišu oglase i deaktiviraju svoje naloge.

Mondaine pametni sat dobija notifikacije

Airbnb nije napravljen da bi nekome delio podatke. Medjutim, PR ove kompanije je rekao za Reutersu da poštuju Kineski zakon.

Kao i kod drugih stranih kompanija koje posluju u Kini, Airbnb je u nezgodnom položaju. On mora pokazati poštovanje privatnosti u zemljama kao što je SAD. Ali takođe mora da ima privatnost u Kini ako želi da zadrži prisustvo na najvećem tržištu na svetu.

Izvor:TheNextWeb

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here