Sony patentirao nove kertridze za Vitinog naslednika

0
815

Sony patentirao nove kertridze za Vitinog naslednika . Novi patent za dizajn ukazuje na to da PlayStation Vita možda i nije poslednja Sonijeva ručna konzola. Patent pokazuje dizajn kertridža za elektronske igre pripisan kompaniji Sony Interactive Entertainment koji je podnet u Južnoj Koreji prošle godine pre nego što je korejski servis za informacije o pravima intelektualnog vlasništva (KIPRIS) objavio ovog meseca. 

Pročitajte još :  Sony prodao preko 500 miliona konzola

Sony patentirao nove kertridze , Vita je dosta podbacila

Pošto je ovo patent za dizajn, skoro da i nema detalja o načinu funkcionisanja kertridža. Jedino se zna da će biti izradjen od metalne i sintetičke smole. Ovo sugeriše da Sony razmišlja o nasledniku Vite, za koju se smatra da je totalni promašaj. Ta Sony-jeva ručna konzola je prodata u samo 16 miliona primeraka. U poredjenju sa prodajom Nintendo 3DS-a koji je prodat u 73 miliona primeraka i sa konzolom PSP koja je prodata u 80 miliona primeraka, Vita je stvarno totalni promašaj. Vita će konačno prestati da se proizvodi u Japanu sledeće godine.

Iako Sony trenutno tvrdi da nema planove za novi ručni uredjaj, novi Sony Playstation šef, John Kodera ukazao je na to da je Sony još uvek zainteresovan za ovu oblast i da vidi prenosne igrice kao jedan od načina da isporuči više igara. Medjutim, ovaj komentar se može odnositi i proširenje Sony-jevih napora da omogući prebacivanje PS4 igara na kompatibilne Sony telefone. 

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here