Robolox ima preko 50 miliona korisnika mesečno

0
684

Robolox ima preko 50 miliona korisnika mesečno . Robolox je izgradio virtuelni svet (u obliku lego sveta) gde deca i tinejdžeri mogu da kreiraju sopstvene igre. Sada ova igra ima i do 50 miliona igrača svakog meseca. Ovde igrači dolaze da igraju igre koje su kreirali drugi igrači. Ti kreatori mogu i da zaradjuju novac od te napravljene igre. Zaradjuju u zavisnosti od toga koliko puta je njihova igra igrana.

U 2017.godini napravljeno je 11 miliona igara od strane 2 miliona igrača, rekao je Craig Donato, direktor finansijskog sektora Roboloxa. Godinu dana ranije, na Roboloxu je bilo milion igrača koji stvaraju igre.  Povrh svega toga, 1500 tih naslova je imalo više od milion igranja. Sve se to preslikalo i na zaradu . Kompanije je imala na stotine miliona dolara na računu u 2017.godini. To je za 158 odsto više nego prethodne godine, rekao je Donato. Robolox sada posluje izuzetno dobro. 

” Naša misija je da raspalimo maštu kod korisnika, nastavio je Donato. 

Samo u 2017.godini, kreatorima igara je isplaćeno preko 30 miliona dolara. Vrhunski kreatori igara na Robolox-u su zaradili izmedju 2 i 3 miliona dolara za godinu dana. 

Robolox ima veliki udeo medju mladjom populacijom

Kompanija za istraživanje tržišta, ComScore, došla je do podatka da deca mladja od 13 godina provode više sati na Robolox-u nego na YouTube. Što se tiče prosečnih mesečnih poseta sa računara u decembru stvari stoje ovako. Deca mladja od 13 godina su posetili Robolox 25,5 puta mesečno, YouTube 7,9 puta i Pandoru 6,6 puta mesečno u proseku. Kod tinejdžera je slična situacija. Oni su Robolox posetili 26,9 pua,YouTube 14,7 a Pandoru 11,1 put mesečno u proseku.

“Očigledno nam dobro ide sa brojevima”, rekao je Donato.

U medjuvremenu, Robolox je saopštio da je angažovao Mike Guthrie,  bivšeg glavnog finansijskog direktora TrueCar. Donato još naglasio da kompanija predvidja veću zaradu u budućnosti. 

“Izuzetno sam uzbudjen što sam se pridružio Roboloxu u trenutku njihovog hiper rasta”, rekao je Guthrie. “2017 godina je bila ključna za kompaniju, sada sam uveren da ćemo nastaviti da pružamo odlične finansijske rezultate zato što Robolox raste sve više i vipe svakog dana”.

Pročitajte još : Bitkoin totem i tabu

Ova kompanija se nalazi u San Mateu, Kaliforniji, i ima vipe od 300 zaposlenih. U ovoj kompaniji se nadaju da će udvostručiti svoje zaposlene i izgraditi medjunarodne timove. 

Izvor: VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here