PUBG ili Fortnite koju igru odabrati

0
1444

PUBG ili Fortnite koju igru odabrati  . Kraj 2017. godine obeležile su Battle Royale igrački žanr. Najpopularnije igre u tom žanru su naravno Fortnite i PUBG. Sada sredinom 2018. godine popularnost ovih igara ne opada već raste neverovatnom brzinom. 

PUBG je prva izašla i napravila veliki uspeh na samom početku. Samo se XBOX One pohvalio da istovremeno ovu igru igra preko 3 miliona igrača. Posle ogromnog uspeha igre PUBG bilo je jasno da će uskoro doći i konkurencija. Fortnite, kompanije Epic Games, je najveći konkurent PUBG igre. Fortnite je za samo par meseci napravio bazu od 10 miliona aktivnih igrača. Na kraju krajeva i PUBG i Fortnite dele mnoge sličnosti ali postoje i mnoge razlike.

PUBG ili Fortnite koja je igra bolja

Da bi Vam pomogao da odlučite koja je igra najbolja za vas, uporedio sam ove dve igre u tekstu koji sledi.

PUBG ili Fortnite – Grafika

PUBG i Fortnite su battle royale igre sa sličnim mehanizmima, ali kada su u pitanju vizuelne prirode, one su veoma različite. Međutim, ono što je bolje zavisi od ličnih preferencija.

Fortnite

Dok PUBG izgleda dosta realističnije, Fortnite je mnogo šarenija igra – nešto u vidu naslova Overwatch. Ostaje na Vama da izaberete u kakvom svetu želite da igrate igru. 

PUBG

PUBG ili Fortnite – Mape

Prvo da razjasnimo, PUBG mape su dosta veće od mapa na Fortnite. Ali veće mape na znače i da je igra bolja. Postoje i pozitivni i negativni komentari na mapama za obe igre. 

Zbog velike mape na igri PUBG, vozila su neophodna za kretanje. Nažalost, upotreba vozila skreće pažnju drugih igrača, tako da njihovom upotrebom ste bukvalno ” meta koja šeta “, pa Vi odaberite sami. 

PUBG mapa 

Manja mapa na igri Fortnite automatski znači da imate manje prostora za igru, ali je dobra stvar da borbe traju kraće. 

Veliki plus u korist PUBG-a jeste što nudi dve mape – Erangel i Miramar. Mapa u kojoj igrate je nasumična, ali raznovrsnost ovde zadržava stvari zanimljivim. Međutim, vredi napomenuti da je Fortnite nedavno dobio ažuriranje koje na svoju mapu dodaje pet novih lokacija. Ove nove lokacije variraju od podzemnih rudnika do ugrađenih gradskih vila, a oni prisiljavaju igrače da uzimaju različite pristupe za borbu zahvaljujući svojim različitim rasporedima.

Fortnite

Potrebno je neko vreme da se utvrdi koja igra ima bolji pristup. Ali u ovom trenutku čini se pošteno reći da oni koji traže dugoročne napete mečeve sa puno rizika na raznolikim mapama treba da se odluče za PUBG, dok oni koji traže nešto malo više sadržaja i brže mečeve mogu da preferiraju Fortnite.

PUBG ili Fortnite – Gameplay 

Obe ove igre su battle royale, i kao rezultat toga se osećaju prilično slično u smislu igranja i cilja: uradite sve što je potrebno za opstanak dok se mapa smanjuje oko vas. Bilo da volite da igrate solo, sa prijateljima ili sa grupom prijatelja, oba naslova će vam dati ovu opciju.

Ali postoje velike razlike, od kojih je prvo oružje i predmeti. U battle royale igrama oružje i predmeti su ključne stvari. Ali i Fortnite i PUBG imaju nešto drugačije pristupe. 

Uzimajući u obzir svoje gusto realistične vizuelne i velike mape, PUBG ima mnogo više predmeta i oružja nego Fortnite. To ne znači da je Fornite slab sa izborom oružja – postoji veliki opseg od kojeg možete izabrati potrebno, a Epic Games je izjavio da će biti dosta dodataka u budućnosti. 

PUBG

Još jedna velika razlika između igara je da Fortnite sadrži građevinske elemente. Kada se mapa igre smanji do tačke gde se stvari završavaju, igrači Fortnite mogu da koriste sve građevinske predmete koje su pokupili u toku meča da bi izgradili strukture koje će im pružiti zaštitu ili povoljne poene. Važno je napomenuti da se svaka napravljena zaštita u Fortnitu može uništiti.

Na neki način ovo podstiče igrače da se suočavaju sa drugima na kraju i završe stvari. Teško je sakriti kada nešto nešto gradite, posebno na maloj šarenoj igri mape, tako da pronalaženje drugih igrača može biti mnogo brži. Naravno, ne morate ništa da izgradite, ali onda da ste u nepovoljnom položaju ako su drugi igrači napravili zaštitu.

Fortnite

U PUBG-u, kada se mapa smanji, igrači moraju da koriste svet oko sebe i da koriste što više položaje. Generalno, PUBG borbe su mnogo napetije i stresnije.

Zbog toga što ne možete napraviti zaštitu, morate se brzo premestiti na povoljan položaj ili ćete završiti mrtvi. I zato što ne možete koristiti strukture napravljene od strane igrača da biste sigurno zabeležili lokacije drugih igrača, šanse da se neko krije u napuštenoj kući i čeka iz zasede su mnogo veći.

Ovo znači da su PUBG igrači daleko oprezniji, a borbe mogu trajati daleko duže, dok se u poslednjim trenucima osećaju daleko intenzivnije.

PUBG ili Fortnite – Ko ima više igrača

Kada igrate online multiplayer igre, naravno ćete želeti da igra ima dosta igrača.

Međutim, u određenoj tački određeni brojevi su besmisleni. Sve dok je igra popularna, zasigurno će imati i veliki broj aktivnih igrača. Bez obzira na to koju igru odaberete, naći ćete aktivnu i veliku bazu igrača.

Fortnite

Međutim, možda je vredno zapaziti se kako se trendovi trenutno kreće. Fortnite je nedavno doživeo eksplozivni rast. Između decembra 2017 i januara 2018. uspelo je da stekne još 10 miliona igrača, uzimajući svoj broj na 40 miliona sa rekordom od 2 miliona istovremenih korisnika. Takođe, došlo je do porasta broja pretplatnika koji su se okretali Fortnitu i udaljavajući se od PUBG-a.

PUBG ili Fortnite – Platforme na kojima se mogu igrati

Trenutno je PUBG dostupan na računaru i Xbox One dok se Fornite može reprodukovati na računaru, Xbox One i PlayStation 4 konzoli.

Performanse su prilično konzistentne na konzoli i PC-ju za Fornite, PUBG je kritikovana zbog svojih performansi na konzolama Xbox One i Xbox One X.

Fortnite

Treba napomenuti, međutim, da izlaze zakrpe radi rešavanja ovog problema , kako bi se performanse konzole igre poboljšale tokom vremena. Da li će se PUBG ikada naći na PlayStation 4 ili ne, nije potvrđeno, ali nije nemoguće.

PC je dobra opcija za bilo koju igru, ali oni koji više vole igranje igara na konzolu bi trebali skoro sigurno izabrati Fortnite u ovom trenutku.

PUBG ili Fortnite – cena

Ako ste kompletni novajlija u battle royal žanru, možda će Vam biti drago da čujete da je Fortnite potpuno besplatna igra. To Vam daje mogućnost da je isprobate. 

Epic Games je preuzeo servisni pristup  – igra se besplatno preuzima i ažuriranja su česta, s tim što su mnoge promene zasnovane na povratnim informacijama igrača.

Budući da je osnovna igra besplatna, postoje, naravno, opcije za plaćanje. Igrači mogu kupiti sezonske propusnice koje daju nagrade u igri i nude nagradu za kozmetička unapredjenja igračima koji ispunjavaju svakodnevne izazove.

PUBG možete kupiti na Steam-u i na Xbox-u od £ 24.99 / $ 29.99 / AU $ 39.95.

Izvor:Tech radar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here