Prva devojka u Overwatch ligi , ovo je početak

0
800

Revolucija u e-sportu

Prva devojka u Overwatch ligi . Šangaj Dragons najavili su potpisivanje ugovora sa 19-godišnjom igračicom korejskog porekla ,Kim Se-Yeon, u igri poznata kao Geguri.

Možda se sećate da je Geguri ,tada 17-godišnjakinja koja je 2016. godine prijavljena Blizzard Koreji od strane dva profesionalna igrača koji su bili uvereni da je on varalica. Ispostavilo se da je bila neverovatna dobra u ovoj igri, tako da ova vest ne treba mnogo da Vas čudi.

Esport ekipa Cloud9 dobila Red Bull za sponzora

Dve godine kasnije, Geguri je plaćeni član tima Overwatch lige – i zasigurno zaslužuje mesto u ovoj ligi. Gegurina stopa pobede u Zarii dostigla je neverovatnih 80% na korejskom serveru u jednom trenutku, što je rezultiralo tome da je zajednica dala svoje nadimke poput “Svetska najbolja Zaria” i “Bog Zaria”.

Prva devojka u Overwatch ligi , potrebno je više devojaka u e-sportu

Gegurijev dolazak je dobra vest za Šangajske zmajeve i dobre vesti za The Overwatch League, koja je pretrpela kritike zbog nedostatka raznolikosti .

Prva etapa prve sezone Overwatch lige završila se prošle nedelje nakon pet nedelja igre. 2. faza počinje 22. februara, kada Šangaj Dragons igra protiv Dallas Fuel.

Izvor: TweakTown

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here