Nike ulaže novac u esport , potpisan prvi ugovor

0
779

Nike ulaže novac u esport , potpisan prvi ugovor . Kada pomislite na brendove poput Nike,Puma,Adidas ili Reebok, znate da sponzorišu tradicionalne sportove kao što su fudbal,tenis,košarka,boks…Medjutim,kako sada stvari stoje, ti veliki brendovi neće moći da ignorišu ni esport. Nike je pravi primer toga jer je potpisao prvi ugovor sa jednim e-sport igračem.

Uzi e-sport igrač

Kako prenosi SportPro, Nike je potpisao sponzorski ugovor sa igračem League of Legend , Jian Zihaoom. poznatijim pod nazivom Uzi. On će učestvovati u kampanji “Dribble &” zajedno sa košarkaškom legendom LeBron Džejmsom. Zihao če biti prvi e-sport igrač koji je potpisao sponzorski ugovor sa kompanijom Nike. Ovo jeste prvi ugovor za Nike sa e-sportom ali nije prvi generalno jer je kompanija Champion ranije potpisala sponzorstvo sa Dignitas e-sport timom. 

Kao što i sami znati, e-sport je u velikom porastu sa brojnim turnirima i prvenstvima koja nude milione dolara. Popularnost e-sport je dodatno porasla kada su pojedini prestižni univerziteti počeli da daju stipendije poznatim e-sport igračima. Takodje, mora da se napomene i promena mišljenja roditelja u vezi sa igranjem igrica i samim pogledom na e-sport. Nedavno je i Olimpijski komitet priznao da razmišlja o uvodjenju e-sporta na Olimpijske igre. 

Izvor: Ubergizmo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here