Najskuplje igre ikada napravljene , Top 10

0
1492

U ove igre je uloženo najviše para

Najskuplje igre ikada napravljene. Industrija video igara rapidno raste, naročito sa izlazkom konzola sledeće generacije od strane Microsofta i Sonija, i samim tim ulaganje u video igre prelazi na viši nivo. Studiji za razvoj video igara troše bogatstvo na razvijanju igara kako bi zauzeli deo tržišta, neke od igara koje imamo priliku da vidimo danas imaju veći budžet od nekih od najboljih filmova koje Holivud stvara. Sastavili smo spisak najskupljih video igara ikada koje su napravljene.

Najskuplje igre ikada napravljene

10.Defiance 80 miliona dolara

Sa 80 miliona dolara uloženih u razvoj, Defiance je rangiran kao deseta najskuplja video igrica svih vremena.Igra je klasična pucačina iz trećeg lica. Razvijena je od strane Human Head Studios i Trion Worlds studija, Defiance je izašao aprila 2013. za Microsoft Windows korisnike, Xbox 360 i PlayStation 3. Ovo je on-line video igrica MMO. Proizvodnja ove igre se susrela sa velikim kašnjenjem, što je na kraju rezultiralo visokim troškovima.

9.Tomb Raider 100 miliona dolara

Sa uloženih 100 miliona dolara, Tomb Raider je akciono-avanturistička video igra koju su razvili Core Design, Ubisoft, Cristal Dynamics i Square Enix; i objavili su Nokia, Eidos Interactive, Ubisoft i Square Enix. Igra istražuje moćnu i odlučnu početnu priču o Lari Croft.

8.Red Dead Redemption 100 miliona dolara

Red Dead Redemption je video igra čiji je razvoj koštao 100 miliona dolara.Igru je razvila Rockstar San Diego kuća, a zatim je objavila Rockstar Games. Red Dead Redemption je objavljen u maju 2010. godine za Xbok 360 konzole i PlayStation 3. Ovo je akciona-avanturistička video igrica. Igra je bila pun pogodak i dobila je nominaciju VGX nagrade za Game of the Year( igru godine). Igra Vas odvodi u divlji zapad i svet kauboja

Evo kad izlazi Red Dead Redemption 2

7.Max Payne 3 100 miliona dolara

Max Payne 3 je video igra od 100 miliona dolara ,to je pucačina iz trećeg lica.Igra koja je razvijana od strane Rockstar Studios smatra se jednim od najekskluzivnijih video igrica svih vremena.Igra je predstavljena u maju 2012. za sledeće platforme: Mac OS, Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3.Popularnost ove igre je omogućila da dobije nominaciju VGX nagrade za najbolju pesmu u video igrici.Video igrica je uspela da proda 3 miliona primeraka u prvoj nedelji prodaje što je naravno impozantna cifra.

6.Too Human 100 miliona dolara

Sa potrošenih 100 miliona dolara, Too Human dolazi na listu kao jednu od najskupljih video igara ikada napravljenih.Igra je objavljena za Xbok 360 u 2008. godini. Ova neverovatna video igra sadrži alternativni svet u budućnosti. Najzanimljiviji aspekt ove igre jeste činjenica da je uzela detalje iz norveške mitologije. Norveški bogovi su androidi u Too Humanu. Igrač koji se smatra za Too Human je Baldur.

5.GTA IV 100 miliona dolara

Još jedna igra sa uloženih 100 miliona, Grand Theft Auto IV je izvanredna akcija otvorenog sveta i jedna od najskupljih video igrica svih vremena.Igra je izašla u aprilu 2008. godine za Xbox konzolu i PlayStation 3. U igri se radi o Niku Bellicu (ratni veteran) i njegovim pokušajima da stave njegov raniji život iza njega. Grand Theft Auto IV se igra sa tačke gledišta trećeg lica. U vreme kada je igra puštena, njena grafika je bila najbolja među različitim igricama koje su se tada igrale.

4.Call of Duty Modern Warfare 2 200 miliona dolara

Sa 200 miliona dolara, Call of Duty Modern Warfare 2 je među najskupljim video igricama koje su lansirane 2009. godine. Ovo je ratna igra u prvom licu koja je izdata za Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360.U suštini, ova igra je dobila 94% kolektivnu ocenu na sajtu Metakritic. Hvaljenje igre uglavnom potiče od njegove ugrađene multiplejer funkcije . Modern Warfare 2 je prodao u oko 4,7 miliona primeraka samo u prvih 24 sata nakon što je izašla u prodaju. Igra je objavljena u 4 različite verzije.

3.Star Wars: The Old Republic 200 miliona dolara

Sa 200 miliona dolara, Star Wars: The Old Republic je među najpoznatijim multiplejer, video igricama koje su ikada stvorene. Ova video igrica  se nastavlja nakon perioda harmonije između Republike i Sitove imperije.

2.GTA V 265 miliona dolara

Sa potrošenih 265 miliona dolara Grand Theft Auto V je skupa, jedinstveno dizajnirana video igrica svih vremena. Nakon Grand Theft Auto IV, svi su bili radoznali kakav nas nastavak čeka. Nakon perioda ocekivanja i nekoliko meseci odlaganja. Kompletan paket je bio tu, i to je upravo ono što su ljudi očekivali. Igra je ponovo dizajnirana za PlayStation i Xbox One u 2014. godini, godinu dana nakon što je pokrenuta 2013. godine.Ponovo izgrađena verzija igre ima poboljšanu grafiku. Igra sadrži 3 različita karaktera koja su povezana u jednu priču. U roku od 24 sata od pokretanja , GTA V je napravio 800 miliona dolara.

1.Destiny 500 miliona dolara

Naš definitivni pobednik je u igru uložio neverotnih 500 miliona dolara, Destiny je najskuplja video igrica svih vremena. Troškovi su jednostavno nestvarni. Ova ekskluzivna video igra pokrenuta je u septembru 2014. godine za Xbox One konzole, Xbox 360, PlayStation 4 i PlayStation 3. Ova igra sadrži izuzetna multiplejer podešavanje. Igrači u igri preuzmaju ulogu Guardiana kao zaštitnika Planete Zemlje. U roku od prvih 24 časa nakon što je lansiran, Destini je uspeo da zaradi više od 500 miliona dolara u maloprodaji.

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here