Najbolje igre za PSP

0
1628

Najbolje igre za PSP . PSP konzola se prvi put pojavila 2003. godine. Od tada je počela da dominira na tržištu ručnih konzola, tržištu na kome je Nintendo imao glavnu reč. Ova Sonijeva konzola je zamišljena da bude kućna konzola u Vašem džepu. Kao i što se moglo očekivati od kompanije Sony, za PSP su napravljene fantastične igre.

Pročitajte još : Sony patentirao nove kertridže

PSP konzola

Na kraju, PSP linija je zamenjena daleko moćnijom ali manje uspešnom Vitom. Kompatibilnost je omogućila da uživate u igrama sa PSP-ja i na novoj Vita konzolu. Pogledajte najbolje igrice za PSP po mom izboru. Ako sam neku igru preskočio, slobodno je spomenite u komentarima, a ja ću rado dopuniti spisak. Pa da počnemo.


Kingdom Hearts: Birth by Sleep

Dok su fanovi ovog serijala čekali Kingdom Hearts 3, nisu bili lišeni novih izdanja. Birth by Sleep je odlična igra. Može se posmatrati i kao najava originalnog Kingdom Hearts. Ovo je pravi naslov za one koji nisu odigrali ni jednu igru iz ovog serijala.

Moram da napomenem da se ovaj naslov razlikuje od prethodnih zbog novog sistema borbe. Birth by Sleep se fokusira na Terra,Akvu i Ventusa, a ne na Sora. Medjutim, ovaj borbeni sistem je odličan za PSP.


Grand Theft Auto: Vice City Stories

Fanovi GTA serijala su bili oduševljeni činjenicom da će svoju omiljenu igru moći da igraju i na ručnoj konzoli. Ova igra je verodostojno preneta sa računara na ovu ručnu konzolu. Ako niste igrali ovu igru na Vašj PSP konzolu, obavezno je probajte.


God of War: Ghost of Sparta

Fantastična igra za PSP. Kratosove avanture su ponovo oduševile mnoge. U ovoj igri ćete bukvalno uživati. Ne samo da izgleda sjajno, već je odlično prilagodjena sa PSP kontrolama. Borbe su dobro uradjene, što je za ovaj žanr video igara veoma bitna stvar.


Daxter

Da li se sećate Džeka i Dekstera? Poznata družina iz platformskih igara. Za ovu igru se može reći da je zabavna i da pokazuje mogućnosti PSP konzole u najboljem svetlu. Kao stvorena je za zaljubljenike u platformske igre.


Little Big Planet

Little Big Planet je odavno jedna od najznačajnijih Sonijevih franšiza i skoro savršeno je prebačena sa konzole na PSP uredjaj. Gotovo sve je prebačeno sa PS3 verzije, iako je malo teže kreirati Vaše nivoe.


Wipeout Pure

Svaka dobra konzola, mora da ima dobre trkačke igre. U ovom slučaju, ne možete pogrešiti sa Wipeout naslovom, a Pure je odličan dodatak ovoj franšizi. Ukratko, to je futuristička trkačka igra koja stavlja igrače iza upravljača antigravitacionih vozila. Pored toga što je cilj da pobedite u samoj trci, morate da izbegavate sudare sa drugim vozilima i razna oružja. Odlična igra.


Lumines 2

Ako volite elektronsku muziku i igre koje podsećaju na Tetris, odvojite malo svog vremena za igru Lumines 2. Ovo je zarazna slagalica sa jednostavnim ciljem. Kockice u dve boje padaju sa vrha ekrana (nešto slično Tetrisu) a Vaš zadatak je da ih grupišete kako bi ih uklonili sa table. Zabavna igra pojačana odličnom muzikom i vizualnim efektom. Probajte.


Patapon

Patapon je unikatna igra koja kombinuje elemente muzičkog ritma sa strategijom u realnom vremenu. U ovoj igri preuzimate kontrolu nad crtanim i dvodimenzionalnim plemenom Patapona kojim komandujete unosom odredjenih sekvenci tastera u ritmu bubnja.

Različite sekvence daju različite naredbe, bilo da se radi o napadu,odbrani,kretanju napred ili nazad. Potapon je fantastičan primer igre gde je potrebno strateško razmišljanje i upotrebu Vašeg pamćenja.


Ovo su, za mene lično, Najbolje igre za PSP. Verujem da postoji još dosta odličnih naslova za ovu konzolu ali o tome neki drugi put.

Izvor: TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here