Mikrotransakcije donose veliki novac

0
748

Ubisoft je rešio da se posveti mikrotransakcijama

Mikrotransakcije donose veliki novac . Mikrotransakcije su veliki posao za Ubisoft. Izdavač je danas objavio zaradu za poslednji period, a jedan slajd iz prezentacije kompanije spomenuo je da je dodatni sadržaj bio “glavni podsticaj profitabilnosti” tokom kvartala.

Šta su mikrotransakcije i koliko donose novca izdavačima?

Konkretno, Ubisoft je u proteklih devet meseci ostvario 318,5 miliona eura iz onoga što je nazvao Player Recurring Investment. Ova vrednost je porasla za 87,4 posto u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi od PRI-a činili su 26,7 odsto ukupne prodaje tokom perioda. To je za 20,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ubisoft zaradjuje dosta od mikrotransakcija

Ovaj sadržaj je visoko margina, rekao je Ubisoft, s obzirom da zahteva niže nivoe marketinga i troškove istraživanja i razvoja. Kao primer, Ubisoft je istakao da prodaje vatrenog konju u Assassin’s Creed: Origins za 1.500 valute u igri. Taj iznosi je 15 € u realnom svetu.

Player Recurring Investment na Ubisoftu uključuje stvari kao što su predmeti u igri i DLC paketi, zajedno sa prihodima od pretplate i reklama. Još jedan slajd pokazuje kako se prihod kompanije Ubisoft iz PRI upoređuje sa sličnim podacima kompanija poput EA i Activision Blizzard. Kao što možete videti na slici ispod, Ubisoft zauzima te kompanije na procenat, mada Ubisoft namerava “smanji jaz” sa njima jer se odnosi na prihode od mikrotransakcije. To znači, da verovatno treba očekivati da se sistemi za mikrotransakciju u Ubisoftovim igrama i proširiti u budućnosti.

 

Ubisoft je rekao da napredak koji je kompanija ostvarila u oblasti “investicije igrača” trebalo da plati dividende kada je u pitanju prihod od mikrotransakcija. Rainbow Six Siege igra je dostigla novi mesečni rekord aktivnih igrača u decembru, što je impresivno s obzirom na igru koja je lansirana pre dve godine u decembru 2015. S obzirom na to da igrači dugo vremena igraju Ubisoft igre,njima priliku da nastave da im prodaju novi sadržaj duže vreme.

Mikrotransakcije donose veliki novac , lot kutije su glavne

Takođe, tokom prezentacije, zatražena je reakcija Ubisoftovog CFO, Alain Martinez o lot kutijama u igri. Rekao je da je to pitanje kvaliteta i izbora.

Da bi transakcija bila poštena, sadržaj koji nudi Ubisoft mora biti “pravi kvalitet”. Dodao je da stavke za prodaju ne trebaju biti neophodne, već samo opcione. Igrači bi trebalo da se osete slobodno da ne kupe sadržaj i da se još uvek dobro zabavljaju sa bilo kojom igrom.

Konačno, Martinez je priznao da se diskusija i debata desavaju širom sveta u pogledu toga da li bi loot kutije trebalo da se smatraju kockanjem ili ne. Martinez je rekao da bi ova kontroverza mogla biti preterana. Dodajući da je diskusija o tome splasnula i nije kao ranije.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here