Microsoft Mixer nudi kupovinu igara

0
772

Microsoft otvara servis za prodaju igara

Microsoft Mixer nudi kupovinu igara . Pre nekoliko nedelja, Microsoft je predstavio nove planove za svoju uslugu striminga pod nazivom Mixer, koja uključuje direktne kupovine. Ova funkcija bi omogućila gledaocima da kupuju bilo koju igru (ili DLC) koju gledaju direktno iz prodavnice ove kompanije. Naravno Microsoft nije zaboravio ni na strimere koje će dobiti deo od prodaje te igra jer je igra prodata zahvaljujući njihovom strimigu.

Microsoft radi na skalabilnom kvantnom kompjuteru


Direktne kupovine treba zaista olakšati kupovinu sadržaja koji korisnici gledaju – samo kliknite na stream i prozor će se pojaviti da biste kupili odgovarajuću igru ili DLC, bez potrebe za prelazak na posebnu prodavnicu. Ovo dosta olakšava ceo postupak,niti morate da se zamarate sa šiframa ili tokenima. Kada se igra kupi, sadržaj se nalazi u korisničkoj Windows 10 ili Xbox biblioteci i čeka da bude preuzet.

Microsoft Mixer donosi popust

Kupovinom direktno od strimera dobijaja se 5% odsto popusta od kupovne cene, što je lep popust za gledaoce.

Očigledno je da Microsoft izlazi u susret gledaocima ali i predstavlja svoju prodavnicu, ali bar to je pogodnost za potrošače. Pored toga, Direct Purchase odnosno direktna kupovina je dostupna za sve naslove kojih ima preko 5000 u Microsoft prodavnici. Uključujući igre za Xbox, Windows 10 i Xbox Play Anywhere i DLC dodatke. Streameri moraju da aktiviraju ovu funkciju za svaki novi stream, ali imaju puno podsticaja (uključujući i promotivne opcije) a i aktiviranje je izuzetno lako.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here